Κ.Μίχαλος στο MyPortal.gr (vid): Δεν θέλω να μπω στη συζήτηση τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν δύο χρόνια. Εμένα με ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον.

Ένας από τους μακροβιότερους και πιο επιτυχημένους προέδρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ.Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλάει στην web εκπομπή «30+3» του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Περιγράφει πως αποφάσισε να σπουδάσει οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στην Μεγ. Βρετανία αλλά και πως απαιτείται στις μέρες μας ο συνδυασμός των συγκεκριμένων γνώσεων.

Επισημαίνει τις διαφορές στην αγορά από το 1988 μέχρι σήμερα όπου διοικεί την οικογενειακή εταιρία SWAN και όχι μόνον.

Σχολιάζει την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμ.Μακρόν στην Αθήνα και την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος έχοντας διατέλεσε ειδικός σύμβουλος αλλά και γενικός γραμματέας στο υπουργείο οικονομίας, ανάπτυξης και οικονομικών τα περασμένα χρόνια, υπογραμμίζει τη βαριά φορολογία και την υπέρμετρη φορολογία ακινήτων που «τραυματίζει» όλο τον επιχειρηματικό κόσμο και κυρίως τον ιδιωτικό τομέα.

Ως πρόεδρος και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, έχοντας προσλαμβάνουσες από όλη την επικράτεια περιγράφει τα σημαντικότερα πρόβλημα κατατάσσοντας πρώτα την υπερφορολόγηση και το ασφαλιστικό, για το οποίο όπως λέει χαρακτηριστικά είναι ένα «πρόσθετο φορομπηχτικό μέτρο», ενώ καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση για την υπερφορολόγηση.

Σχολιάζει τις κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις επενδύσεις που έρχονται από το εξωτερικό και γιατί πρέπει να επενδύσουν ξένοι στη χώρα μας.

Απαντάει αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής, τι εισπράττει από τις θεσμικές επαφές που έχει με τους αρχηγούς και πως θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα το ενδεχόμενο εκλογών.

 

No Comments Yet

Comments are closed