Κ. Φραγκογιάννης: Υψηλές προσδοκίες για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων

από Team MyPortal.gr
sms

Τη μεγάλη τιμή για τη χώρα μας να διοργανώνει για πρώτη φορά το μεγαλύτερο συνέδριο του είδους του στην Ευρώπη τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (Business Angels) (ΕΒΑΝ) που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη από τις 24 μέχρι τις 26 Μαΐου.

Ο κ. Φραγκογιάννης υπογράμμισε τις υψηλές προσδοκίες για ένα τριήμερο γεμάτο συγκεκριμένες δράσεις, workshops και πανέλ με ομιλητές εξειδικευμένους στις επενδύσεις νεοφυών επιχειρήσεων. Επισήμανε επίσης ότι μετά από σκληρή και στοχευμένη δουλειά της κυβέρνησης κατά την τελευταία τετραετία, η Ελλάδα έχει καταστεί αξιόπιστη και δυναμική οικονομία, ενώ το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων χαρακτηρίστηκε την ίδια περίοδο από ρεκόρ χρηματοδοτήσεων, εξόδων (exits), και εξαγορών.

Το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (Business Angels) είναι ένα συνέδριο που συγκεντρώνει εκατοντάδες συνέδρους από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και επιχειρηματικούς αγγέλους που θα έρθουν σε επαφή με Venture Capital Funds, επιταχυντές και φυσικά με τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, με πρώτο τους μέλημα να προχωρήσουν τα σχέδια τους με επιτυχία.

Εκτός από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN), το συνέδριο συν-διοργανώνεται από την Enterprise Greece, την HeBAN και την BEYOND.