Κ.Χατζηδάκης στο MyPortal.gr (vid): Αν δεν θέλουμε να ισχύσει η Συμφωνία των Πρεσπών η κρίσιμη ώρα είναι στη Βουλή

από Διαχειριστής MyPortal
sms

 

«Ο κ. Τσίπρας είπε ναι στις διεθνείς πιέσεις εκεί που 6 προκάτοχοί του είπαν όχι. Την ώρα που δέχεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, εκχωρεί την «μακεδονική» εθνικότητα και τη «μακεδονική» γλώσσα», τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη WebTV του MyPortal.gr. Όπως προσθέτει το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ το κόμμα του προειδοποίησε εγκαίρως για τα τετελεσμένα και επισημαίνει πως η κρίσιμη ώρα για να μην ισχύσει η Συμφωνία είναι τώρα, στη Βουλή.

Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «πολιτικό καρναβάλι» λέγοντας ότι από κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου τη διαδέχθηκε μια κυβέρνηση Τσίπρα – Ζουράρη – Παπακώστα και εκτίμησε πως οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο. «Όλες μαζί ώστε μέσα στη σύγχυση να γλιτώσουν ότι μπορούν», λέει για την κυβέρνηση.

Ο κ. Χατζηδάκης λέει πως η ΝΔ και αυτοδύναμη θα απευθυνθεί για συνεργασίες στις δυνάμεις της Ευρώπης και της κοινής λογικής σημειώνοντας ότι δεν εννοεί το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τη ΧΑ. Σταθερός υπέρμαχος του διαλόγου, της μετριοπάθειας και της συναίνεσης σημειώνει πως αυτό έλειψε από την Ελλάδα την περίοδο της κρίσης και το είχαν αντίθετα η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ιρλανδία.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη λέει πως είναι να κερδηθεί το στοίχημα της οικονομίας, να πάρει μπροστά η μηχανή της αγοράς, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να μείνει η κρίση για πάντα πίσω.