Κ.Χατζηδάκης: Σε άγνοια και εμπάθεια οφείλεται η άδικη κριτική που ασκήθηκε στο νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο – Σημαντική μεταρρύθμιση

«Η άδικη κριτική θα ξεχαστεί και θα μείνει μία σημαντική ευρωπαϊκή περιβαλλοντική μεταρρύθμιση», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την ψήφιση την περασμένη εβδομάδα από τη βουλή του νέου νόμου για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Ελλάδας.

Αναφορικά με την κριτική που ασκήθηκε, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει: «με αφορμή αυτόν τον νόμο ανακάλυψα την άγνοια ορισμένων και την εμπάθεια άλλων σε σχέση με ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής».

Και επΙσημαίνει: «Σε άγνοια προφανώς οφείλεται η κριτική ότι για πρώτη φορά επιτρέπονται -υπό προϋποθέσεις- δραστηριότητες σε περιοχές Natura», προσθέτοντας ότι: «Είναι γνωστό σε όλους όσοι ασχολούνται με το περιβάλλον ότι αυτές επιτρέπονται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Σε εμπάθεια από την άλλη πλευρά», συνεχίζει ο υπουργός ΠΕΝ, «οφείλεται η κριτική της αντιπολίτευσης για εξορύξεις σε περιοχές Natura όταν εκείνοι τις επέτρεπαν και μάλιστα χωρίς το νέο, ξεκάθαρο και διαφανές πλαίσιο που εμείς εισάγουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «σε εμπάθεια επίσης, οφείλεται η ισοπεδωτική κριτική απέναντι στον νόμο, ενώ επιταχύνονται οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις προς όφελος της Οικονομίας, τερματίζεται η ομηρία χιλιάδων συμπολιτών μας λόγω της πρόχειρης εκπόνησης των δασικών χαρτών μια σειρά από οξυμμένα περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η άδικη κριτική θα ξεχαστεί και θα μείνει μία σημαντική ευρωπαϊκή περιβαλλοντική μεταρρύθμιση», τόνισε, κλείνοντας τη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ΥΠΕΝ.

 

 

 

 

πηγή: ΑΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed