Κ. Χατζηδάκης: “Για τη ΝΔ το θέμα παραμένει ανοικτό”, αναφορικά με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή

από Team MyPortal.gr
sms

Γιατί δεν έκλεισε η συμφωνία με τους Σαουδάραβες «αφού είναι όλα τζάμι;» απεύθυνε το ερώτημα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας, χθες βράδυ, σε πάνελ της δημόσιας τηλεόρασης με τον υπουργό ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά.

Υπάρχουν δύο ερωτήματα, συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης: «Γιατί η κυβέρνηση παρέκαμψε τον νόμο για τους εξοπλισμούς, σε σχέση με τους μεσάζοντες, τη στιγμή που ο Π. Καμμένος λέει ότι «με εμάς, μεσάζοντες δεν θα υπάρξουν». Και τελικά προκύπτει ο κ. Παπαδόπουλος, τον οποίο αρνούνταν όλοι, ωστόσο ο κ. Καμμένος είναι «αγκαλιά» με αυτόν, γιατί;. Το δεύτερο ερώτημα είναι «αφού όλα είναι καθαρά, γιατί οι Σαουδάραβες δεν κλείνουν τη συμφωνία και η Ελλάδα δεν πήρε χρήματα»».

Για τη ΝΔ το θέμα θα παραμείνει ανοικτό σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος μίλησε, επίσης, για τον αριθμό των βλημάτων που περιελάμβανε η συμφωνία και την αναντιστοιχία με όσα ισχυρίζονταν η πλευρά των Σαουδαράβων κάνοντας λόγο για μη καθαρές συμφωνίες.

Το βέβαιο είναι ότι ενώ ευαγγελίζεστε ένα νέο ήθος, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον υπουργό ΨΗΠΤΕ, ο κ. Καμμένος βρίσκεται αγκαλιά με ένα μεσάζοντα, ο οποίος έχει καταδικαστεί. Σημείωσε, επίσης, ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στην Επιτροπή των Εξοπλισμών, καθώς τα ερωτήματα της ΝΔ έμειναν αναπάντητα.

«Εμείς μιλάμε με στοιχεία» υποστήριξε ο Κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος σε όσα καταλογίζουν στον υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο, και «δεν έχουμε πάρει απαντήσεις ποτέ, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου γίνεται κυβέρνηση Καμμένου – Τσίπρα, με τον υπουργό ‘Αμυνας να βάζει τις πινελιές του με κοινό παρονομαστή τον λαϊκισμό».

Η ΝΔ είναι το κόμμα της ελληνικής κεντροδεξιάς και όσο και αν ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοσκοπήσεις είναι μια πραγματικότητα, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας τη συμμετοχή Καμμένου σε μία αριστερή κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ