ΗΠΑ: Επισήμως υποψήφιος των δημοκρατικών για την προεδρία ο Τζο Μπάιντεν

Στις ΗΠΑ, ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν κέρδισε και τυπικά το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ώστε να είναι ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης, ο Μπάιντεν ξεπέρασε το όριο των 1.991 αντιπροσώπων που χρειάζεται, παρότι δεν έχουν διεξαχθεί οι προκριματικές εκλογές σε 8 Πολιτείες και τρία εδάφη των ΗΠΑ.

Το Associated Press και το CBS News μετέδωσαν αμφότερα πως ο Μπάιντεν ξεπέρασε το όριο των 1.991 αντιπροσώπων που χρειάζεται για να επιλεγεί για το προεδρικό χρίσμα από το εθνικό συνέδριο του κόμματός του, ενώ δεν έχουν διεξαχθεί ακόμη προκριμματικές εκλογές σε οκτώ Πολιτείες και τρία εδάφη των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν κέρδισε τους αντιπροσώπους που χρειάζεται για το χρίσμα στις προκριματικές εκλογές που έγιναν την Τρίτη σε επτά Πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια.

Η νίκη αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική, καθώς ο Μπάιντεν ήταν ο μοναδικός υποψήφιος που είχε απομείνει στην κούρσα των Δημοκρατικών για το χρίσμα μετά την αποχώρηση τον Απρίλιο του αριστερού γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

πηγή: ΕΡΤ

No Comments Yet

Comments are closed