Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής: Δεχόμαστε μια άνευ προηγουμένου κυβερνοεπίθεση

από Team MyPortal.gr
sms

Τη διαβεβαίωση ότι  δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στη μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν την 1η Ιουνίου, έδωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος επισήμανε για τα προβλήματα στην τράπεζα θεμάτων ότι «ζούμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΙΕΠ σημείωσε χαρακτηριστικά πως το πρόβλημα αφορά την ψηφιακή καρδιά του κράτους και πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζεται από τις 6 το πρωί με επιτυχία, όπως είπε.

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα απόνερα του προβλήματος», σημείωσε και πρόσθεσε ότι 1.370 σχολεία έχουν ήδη μπει στην πλατφόρμα και έχουν κατεβάσει θέματα.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι χθες το βράδυ ελήφθησαν επιπλέον μέτρα προστασίας του συστήματος, παρ’ όλα αυτά «βρέθηκε τρόπος να τα παραβιάσουν, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί ακόμη και χθες».

«Οι εξετάσεις θα γίνουν, ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των παιδιών, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε ο κ. Αντωνίου και διαβεβαίωσε ότι θα τελειώσουν όλα τα σχολεία σήμερα.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στη μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών, καθώς πρόκειται για εντελώς άλλο σύστημα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι παρόμοιο, δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο» είπε ο κ. Αντωνίου.