Ινδία: Ασθενείς πεθαίνουν στις πόρτες των νοσοκομείων-Ζητούν άμεση βοήθεια από διεθνείς εταιρείες

από Team MyPortal.gr
sms

Στην Ινδία έχουν καταγραφεί συνολικά 18 εκατομμύρια μολύνσεις από κορονοϊό, με 360.000 νέα κρούσματα covid-19 να καταγράφονται τις προηγούμενες 24 ώρες. Σχεδόν έξι εκατομμύρια κρούσματα καταγράφηκαν μόνο τον Απρίλιο στη χώρα.

Στο Δελχί, την πλέον πληγείσα πόλη, 20.000 με 25.000 κρούσματα εντοπίζονται καθημερινά. Οι ασθενείς πεθαίνουν στις πόρτες των νοσοκομείων αναμένοντας την εισαγωγή τους. Πεθαίνουν και μέσα στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Βοήθεια από διεθνείς εταιρείες

Διεθνείς και ινδικές εταιρείες σπεύδουν να βοηθήσουν την Ινδία να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση, καθώς το σύστημα υγείας της χώρας καταρρέει από το βάρος των μολύνσεων.

Η Amazon, η Intel και η Google καθώς και οι ινδικές εταιρείες Tata Sons, Reliance Industries και JSW Steel προσφέρουν ό,τι μπορούν από προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού ως δεσμεύσεις για χρηματοδότηση για την παραγωγή ιατρικού οξυγόνου.

Χθες, Τρίτη, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα στείλει 100 αναπνευστήρες στην Ινδία από τις ΗΠΑ. Προηγουμένως με τη βοήθεια συνεργατών της είχε στείλει στην Ινδία 8.000 συμπυκνωτές οξυγόνου και 500 αναπνευστήρες από τη Σιγκαπούρη.

Η Google δεσμεύθηκε να προσφέρει 18 εκατ. δολάρια στην Ινδία, με μέρος των χρημάτων να πηγαίνει στη στήριξη εκστρατειών ενημέρωσης του κοινού για ζητήματα δημόσιας υγείας.

Η μεγαλύτερη εταιρεία χάλυβα της Ινδίας, η JWS, στράφηκε στην παραγωγή υγρού οξυγόνου. Από τις 21 ως τις 23 Απριλίου παρήγαγε 898 τόνους οξυγόνου ημερησίως, περίπου το 13% της ημερήσιας ζήτησης στα 20 πλέον πληγέντα κρατίδια της Ινδίας.

Η JWS ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μεγάλα κέντρα για ασθενείς με covid-19 ώστε να μπορούν να λαμβάνουν οξυγόνο μέσω αγωγού από τα εργοστάσιά της.

“Η κυβέρνηση από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πλέον αυτή την κρίση, είναι πολύ σημαντικό ο επιχειρηματικός τομέας να κινητοποιηθεί”, δήλωσε ο Κουνάλ Κούντου, οικονομολόγος στην Societe General στη Μπενγκαλούρου.

“Χρειαζόμαστε όση βοήθεια μπορούμε να έχουμε”, τόνισε.

Η οικονομολόγος Μαντζούρα Σουαμινάθαν του Ινστιτούτου Στατιστικής της Μπενγκαλούρου ζήτησε να διευρυνθεί η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα και να μην είναι μόνο σε εθελοντική βάση.

“Όποιος έχει επιπλέον πόρους και εξοπλισμό θα πρέπει να σπεύσει να βοηθήσει”, επεσήμανε. “Σε επιμελητιακά ζητήματα, σε αποθέματα κλινών, οξυγόνου, νοσοκομείων ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να κληθεί να κάνει το χρέος του”.