Ιατρικός εξοπλισμός στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» και Κέντρα Υγείας από την ΠΚΜ μέσω ΕΣΠΑ

από Team MyPortal.gr
sms

Περισσότερα από 400.000 ευρώ διατίθενται συνολικά, μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και τεσσάρων Κέντρων Υγείας 25ης Μαρτίου, Τούμπας, Νέας Μηχανιώνας και Σερρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», με 153.000 ευρώ θα προμηθευτεί είδη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα, μηχάνημα τεχνητού νεφρού αιμοδιήθισης – αιμοδιαδιήθησης και on-line μεθόδων για τη μονάδα τεχνητού νεφρού, υπέρηχο φορητό για αγγειολογικές εφαρμογές για τη νεφρολογική κλινική καταγραφικό σύστημα ηλεκτροφυσιολογίας για το αεροδυναμικό εργαστήριο.

Στα Κέντρα Υγείας 25ης Μαρτίου, Τούμπας, Νέας Μηχανιώνας και Σερρών θα διατεθούν τέσσερα ακτινογραφικά μηχανήματα, ενώ το Κέντρο Υγείας Σερρών θα αποκτήσει και ένα σύστημα ψηφιοποίησης εικόνων, με συνολικό προϋπολογισμό 262.000 ευρώ. Τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας και συντελούν στην αναβάθμιση των συγκεκριμένων μονάδων περίθαλψης, προσθέτοντας νέες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.

«Μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούμε και σειρά άλλων παρεμβάσεων κάλυψης των κενών στην παροχή υγείας όλων των βαθμίδων, αλλά και βελτίωσης των συνθηκών για γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, όπως και για την περίθαλψη, τη νοσηλεία και την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ