Η βράβευση Τάσιου και η υποψηφιότητα που κλείδωσε στην Χαλκιδική

από Team MyPortal.gr
sms

Μαθαίνω ότι στην εκδήλωση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο  Electra Metropolis στην Αθήνα, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ελλάδας Γρηγόρης Τάσιος δέχθηκε πολλές ευχές για επικείμενη κάθοδό του στην πολιτική. Η θητεία του στο ΔΣ της ΠΟΞ λήγει φέτος με βάση το καταστατικό και όπως όλα δείχνουν έχει “κλειδώσει” η υποψηφιότητά του στη Χαλκιδική όπου σημειωτέον, ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ και στις προηγούμενες εκλογές του 2019.

Εκείνο που “μέτρησε” πάντως για τη βράβευση του κ. Τάσιου στην εκδήλωση ήταν, όπως ειπώθηκε από τον κ. Κικίλια, οι αυξήσεις που έδωσαν οι ξενοδόχοι στους υπαλλήλους τους παρά το τεράστιο λειτουργικό κόστος και τα προβλήματα που “κληρονόμησαν” από την πανδημία (10,5% για τη διετία 2023 – 2024). Στη συμφωνία που κατέληξαν υπογράφοντας νέα κλαδική σύμβαση εργασίας είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άλλη εκδήλωση για τον τουρισμό, τον περασμένο Δεκέμβριο, δίνοντας συγχαρητήρια στις δύο πλευρές – εργοδότες και ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Το σίγουρο είναι ότι το 2022 ο ελληνικός τουρισμός ανέκαμψε παρά τις δυσκολίες και οι ενδείξεις για φέτος είναι ενθαρρυντικές. Μένει να δούμε εάν επιβεβαιωθούν και τα προγνωστικά που δίνουν προβάδισμα στον κ. Τάσιο στην “κούρσα” της Χαλκιδικής όπου μετά την επικείμενη αποχώρηση του επί σειρά ετών βουλευτή Γιώργου Βαγιωνά η αναμέτρηση αποκτά νέα διάσταση. Πάντως αν κρίνουμε από τα θερμά λόγια τόσο του κ. Κικίλια, όσο και της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη για τον αεικίνητο πρόεδρο της ΠΟΞ που έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του στη γενέτειρά του τους τελευταίους μήνες, θα έχει ενδιαφέρον εφόσον στα έδρανα της βουλής βρεθούν και οι τρεις μαζί (Κικίλιας, Ζαχαράκη, Τάσιος) να συνεργάζονται εκ νέου, αλλά από άλλα πόστα.

«Ειδικά εμείς στη Χαλκιδική ξέρουμε πολύ καλά πως τα καλά αποτελέσματα τα πετυχαίνουμε μόνο με κοινή προσπάθεια. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι ευθύνης, κοιτάζοντας όμως όλοι μαζί προς την ίδια κατεύθυνση: Την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας που το αξίζει και το δικαιούται. Για μας αλλά και για τις επόμενες γενιές της Χαλκιδικής μας. Σε αυτή την πολιτική πιστεύω κι έτσι συνεχίζω. Πάντα δυνατά, πάντα στην πρώτη γραμμή, πάντα με όραμα, αυτοπεποίθηση και πολλή δουλειά» έγραψε στο facebook μετά τη βράβευσή του ο πρόεδρος της ΠΟΞ, φανερώνοντας το στίγμα των προθέσεών του για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει – εφόσον φυσικά εκλεγεί – να ασκήσει βουλευτικά καθήκοντα.