Η Θεσσαλονίκη στον κυβερνητικό ανασχηματισμό

Σίγουρα με ανοικτό το μέτωπο του μεταναστευτικού και της Τουρκίας αλλά και αυτό του κορωνοϊού δεν είναι το μείζον αλλά οι συζητήσεις παραμένουν ζωντανές στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατοπέδου για τον ανασχηματισμό.

Χρονικά, δεν πρέπει να αναμένεται πριν τον Ιούνιο, οπότε και θα συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Θεσσαλονίκη στην πρώτη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εκπροσωπήθηκε ελάχιστα, μόνο από τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρο Καράογλου, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης. Ο κ. Καράογλου αισθάνεται ήσυχος καθώς η παραμονή του στο Διοικητήριο δεν τίθεται προς συζήτηση και αναμένεται να παραμείνει στο ΥΜΑΘ σε έναν ανασχηματισμό.

Ο Σταύρος Καλαφάτης, που ήδη έχει θητεύσει Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και αν. Υπουργός Περιβάλλοντος στις κυβερνήσεις του Αντώνη Σαμαρά, είναι πιθανό να αποτελέσει νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η σημερινή του θέση ως γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μπορεί να λειτουργήσει ως… τροχοπέδη καθώς ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ικανοποιημένος από την άσκηση των καθηκόντων του και τη λειτουργία των γαλάζιων βουλευτών στη Βουλή.

Επίσης απο τους “παλιούς” ακούγεται το όνομα του Κώστα Γκιουλέκα, που θήτευσε ως υφυπουργός Παιδείας και Εσωτερικών, και από τους “νέους” της πρωτοεκλεγμένης βουλευτού Άννας Ευθυμίου.

No Comments Yet

Comments are closed