Η Θεσσαλονίκη στις τρεις καλύτερες πόλεις παγκοσμίως για τους ψηφιακούς νομάδες

από Team MyPortal.gr
sms

Η Instant Offices, εταιρεία διαχείρισης εμπορικών ακινήτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσει τη Θεσσαλονίκη στις τρεις καλύτερες πόλεις παγκοσμίως για να είναι κανείς ψηφιακός νομάς το 2022 .

Η εταιρεία κατέταξε 77 τοποθεσίες με βάση, όπως αναφέρει, τον ιδανικό συνδυασμό οικονομικά αποδοτικής διαβίωσης με όμορφο καιρό, εξαιρετικής συνδεσιμότητας στο ίντερνετ και ποιότητας ζωής. «Πολλά μεγάλα τουριστικά hotspot είναι συγκριτικά χαμηλά στη λίστα: το Λονδίνο, το Παρίσι και η Βενετία εμφανίζονται πολύ πιο κάτω από απροσδόκητους νικητές όπως η Θεσσαλονίκη, το Γκέτεμποργκ και το Σαν Χοσέ», σημειώνει η Instant Offices.

Η Λισαβόνα στην Πορτογαλία και η Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη αποτελούν, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, τα δύο καλύτερα μέρη να είσαι ψηφιακός νομάς και στη συνέχεια, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, η Λισαβόνα είναι η τέλεια επιλογή για φθηνό, νόστιμο φαγητό, όμορφο καιρό και εξαιρετικές υποδομές. «Ένα από τα πιο ηλιόλουστα μέρη στην Ευρώπη, η πορτογαλική παράκτια πρωτεύουσα είναι ένα καταφύγιο για τους λάτρεις του φαγητού, με τοπικές αγορές και φρέσκα θαλασσινά διαθέσιμα σχεδόν σε κάθε γωνιά. Με περισσότερα από 7.000 wifi hotspots και μέση ευρυζωνική ταχύτητα 163mbps, η πόλη είναι ιδανική για να απολαύσετε τον ήλιο και να σερφάρετε ενώ εργάζεστε», υπογραμμίζει η Instant Offices για την πορτογαλική πρωτεύουσα.

Για τη Μπανγκόκ, η Instant Offices επισημαίνει ότι προσφέρει εκπληκτική τοπική κουζίνα, αγορές street-food, περισσότερα από 15.000 wifi hotspots και μερικά από τα πιο οικονομικά καταλύματα όλων των πόλεων που ερευνήθηκαν. Το μέσο κόστος ενός Airbnb στην Μπανγκόκ είναι 27 λίρες τη βραδιά.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, αναφέρει ότι είναι ζεστή παραθαλάσσια πόλη με ήπιους ρυθμούς ζωής.

Η πρόοδος στην τεχνολογία, η εξ αποστάσεως εργασία και η κουλτούρα στον χώρο εργασίας σημαίνουν ότι έως το 2035, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα μπορούσαν να ζουν και να εργάζονται ως ψηφιακοί νομάδες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αυτό το παγκόσμιο νομαδικό εργατικό δυναμικό, ικανό να συνδεθεί οπουδήποτε στον κόσμο με μια αξιοπρεπή σύνδεση στο Διαδίκτυο, θα αποτελεί 1 στους 3 υπαλλήλους.

Υπάρχουν ήδη 35 εκατομμύρια ψηφιακοί νομάδες παγκοσμίως, με την τάση να καθοδηγείται από την τεχνολογία, την αυξανόμενη ζήτηση για ευέλικτο χώρο εργασίας και την συνεχή υιοθέτηση της υβριδικής εργασίας.

Η λίστα των πόλεων του Instant Offices: