Η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με την Ιωάννα – Μαρία Γκέρτσου: Ν ανοίξουμε τα μάτια όλης της κοινωνίας

από Team MyPortal.gr
sms

Μία ανάρτηση με την οποία τονίζει τη σημασία να εξασφαλιστούν ισότιμες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τα άτομα που στερούνται την όρασή τους και κατ’ επέκταση σε όσους έχουν κάποια μορφή αναπηρίας, προσβλέποντας στην καθοριστική αποστολή ως προς αυτό που έχει να επιτελέσει η τοπική αυτοδιοίκηση, έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, γνωστοποιώντας τη συνάντηση που είχε με την Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου. Η κ. Γκέρτσου ορίστηκε ως Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ. την οδήγησε δε στο γραφείο του Προέδρου ο πιστός της σκύλος-οδηγός, η Μέη, με την ίδια να επισημαίνει στον κ. Μητσοτάκη τον σημαντικό ρόλο ενός σκύλου-οδηγού για τα άτομα που στερούνται την όρασή τους.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η ζωή ενός ανθρώπου με μερική ή ολική απώλεια όρασης είναι πολύ δύσκολη σε μια χώρα με ελλιπείς υποδομές. Εκεί εστιάστηκε η κουβέντα που είχα με την Αναπληρώτρια Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ. Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου.

Την Ιωάννα-Μαρία συνόδεψε στο γραφείο μου η Μέη, ο σκύλος-οδηγός της. «Ένας σκύλος-οδηγός σου αλλάζει τη ζωή», μου εξήγησε η Ιωάννα. «Κινείσαι σαν να βλέπεις, νιώθεις ελεύθερος».

Ο ορισμός της Ιωάννας στη Γραμματεία δεν ήταν συμβολικός. Οι πολιτικές μας πρέπει να ελέγχονται πάντα υπό το πρίσμα των συμπολιτών μας που έχουν ειδικές ανάγκες. Η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής όλων των Ελλήνων. Είναι βασική μας αρχή ότι στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη κανείς δε θα μείνει πίσω. Συζητήσαμε πώς ακριβώς θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή των τυφλών συμπολιτών μας. Πώς θα τους εφοδιάσουμε με κάθε δυνατότητα που μεγιστοποιεί την ελευθερία τους και αυξάνει τις ευκαιρίες τους να είναι ανεξάρτητοι και δημιουργικοί.

Η απόκτηση λοιπόν ενός σκύλου-οδηγού και η εκπαίδευσή του από κατάλληλα καταρτισμένους ανθρώπους δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για μια ισότιμη, αξιοπρεπή διαβίωση.

Η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου έχει ιδρύσει την πρώτη οργάνωση εκπαίδευσης σκύλων-οδηγών για τους ελληνικούς δρόμους. Ως κυβέρνηση θέτουμε στόχο την ενίσχυση αυτής της πρωτοβουλίας με συμμετοχή του κράτους αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να «ανοίξουμε τα μάτια» όλης της κοινωνίας σε ζητήματα που αφορούν στους συνανθρώπους μας με σοβαρά προβλήματα όρασης. Οι υποδομές, δημόσιες και ιδιωτικές, οφείλουν να προσαρμοστούν, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Κι εδώ ειδικά η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μια καθοριστική αποστολή να επιτελέσει. Χρειαζόμαστε πόλεις προσβάσιμες και φιλικές σε όλους τους συμπολίτες μας. Μόνον τότε θα κατακτήσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.