Η σκληρή μάχη στην Α’ Θεσσαλονίκης, οι περιοδείες Μητσοτάκη και οι εκπλήξεις στη ΔΕΠΘΕ

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο περιλαμβάνεται το θέμα ορισμού νέου προέδρου της ΔΕΠΘΕ.  Μαθαίνω ότι τελικά ο Ζέρβας και να ετοιμάζει μια έκπληξη καθώς πρότεινε την εν λόγω θέση σε έμπειρο αιρετό του Δήμου Θεσσαλονίκης που εκλέχθηκε το 2019 με άλλη παράταξη.

Έχει περάσει λίγος καιρός αλλά έχει τη σημασία του.  Μου μετέφεραν πως στην τελευταία συνάντηση της παράταξης της διοίκησης στο ΒΕΘ, που αριθμεί 27 μέλη, από τους 23 που έδωσαν το παρών τα 17 τάχθηκαν υπέρ της παραίτησης του προέδρου του Επιμελητηρίου Τάσου Καπνοπώλη.  Τόσο καλά φαίνεται πως βλέπουν πως πάνε τα πράγματα στο ΒΕΘ…

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μαρίας Σπυράκη στην Α’ Θεσσαλονίκης δείχνει πως μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις κάλπες.  Είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα αλλά ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη.  Σίγουρα η Σπυράκη είναι από τα φαβορί για εκλογή αλλά στη ΝΔ το «παιχνίδι» της εκλογής έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και για άλλους λόγους.  Οι «παλιοί» Παναγιώτης Κοκκόρης και Γιώργος Ορφανός διατηρούν ισχυρές πολιτικές δυνάμεις ενώ και οι νεώτεροι Νίκος Καραγιαννακίδης και Διαμαντής Γκολιδάκης, έχουν δουλέψει πολύ και δεν με εξέπλητε η εκλογή τους.  Αν κατέβει και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος τότε μιλάμε για πολιτική μάχη-«φωτιά».

Επιστρέφω στη Μαρία Σπυράκη καθώς πληροφορούμαι πως στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συμφώνησαν ότι θα παραμείνει στην Ευρωβουλή μέχρι τις εθνικές εκλογές.  Αν εκλεγεί τότε για το υπόλοιπο της θητείας θα αντικατασταθεί από τον πρώτο επιλαχόντα.  Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει ενδιαφέρον όμως καθώς πρώτος επιλαχών είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων και υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.  Δεύτερη επιλαχούσα είναι η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα στην οποία και στρέφονται τα βλέμματα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων των κομμάτων θα έχει καταρτιστεί.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει μεγάλη πρόοδο και σε έναν χρόνο από σήμερα θα ολοκληρώνεται. Επιτέλους.  Δεν μου άρεσε όμως πως η χθεσινή Open Day στο αμαξοστάσιο και το σταθμό Παπάφη εξελίχθηκε σε «γαλάζια» φιέστα.  Τα στελέχη της ΝΔ που έσπευσαν να φωτογραφηθούν ήταν περισσότερα από τους πολίτες που πήγαν να δουν τα έργα.

Ένα νέο επικοινωνιακό μοντέλο που θα διατηρήσει σε όλη την προεκλογική περίοδο εγκαινίασε από την Πάτρα ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί όλες τις έδρες περιφερειών και θα στήσει «μικρές ΔΕΘ» με συναντήσεις, ομιλίες, συσκέψεις για τα έργα και συνεντεύξεις Τύπου. Επόμενοι σταθμοί του η Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 5 Δεκεμβρίου και η Λάρισα, έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στις 17 Δεκεμβρίου.