Η πολιτική ευθύνη του Δήμου Θεσσαλονίκης, το προεκλογικό τραπέζωμα στην Καλαμαριά και τα παραπολιτικά από το συνέδριο της ΝΔ

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Φωτογράφος» 

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν φαγητό σε γνωστό εστιατόριο της Καλαμαριάς δύο γνώριμα πρόσωπα της Α Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία. Μου μετέφεραν πως το τραπέζι έγινε για να γιορτάσουν τη συνεργασία τους στις επόμενες εκλογές. Ο λόγος για τον Διαμαντή Γκολιδάκη και τον Κώστα Γκιουλέκα. Για το μενού έμαθα πως ήταν θαλασσινά ενώ ήταν καλεσμένοι και διάφοροι φίλοι τους.

Παρελθόν πρόκειται να αποτελέσει ο Γιώργος Σκόδρας από τον ΟΑΣΘ. Πολλά ονόματα ακούγονται για να αναλάβουν την θέση του. Φαβορί πάντως είναι ένα παλιό κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και σοβαρός επαγγελματίας.

Τραπεζώματα έγιναν στην Αθήνα για το συνέδριο και την τιμητική τους είχε η Β’ Θεσσαλονίκης.  Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ο Θόδωρος Καράογλου με αυτοδιοικητικά στελέχη στην ταβέρνα «Καραβήτης», ενώ την επόμενη ημέρα μεσημέρι ο Σάββας Αναστασιάδης και το βράδυ ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος. .Στο τραπέζι του τελευταίου πολλά στελέχη και από την ΟΝΝΕΔ.

Πολλά τραπεζώματα και συνάξεις φυσικά έγιναν και σε όλο το Κολωνάκι το βράδυ του Σαββάτου ειδικά σε νεοδημοκράτικα στέκια

Παρών στο συνέδριο ο Γιώργος Ορφανός παρέα με τον γιο του. Είχε επαφές με κομματικά στελέχη. Ο υπουργός αναγνωρίζεται από την κομματική βάση.

Μάχη για την λίστα και τα κουπόνια της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή των μελών της. Πάντως σε σχέση με προηγούμενα χρόνια τα πράγματα ήταν πραγματικά πιο ήρεμα.

Δυναμικό παρών της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο με τα αποτελέσματα των εκλογών να δείχνουν τον δρόμο της ηλικιακής ανανέωσης.

Παρών όλη την ημέρα των εργασιών στο συνέδριο ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης

Στοχευμένη τοποθέτηση και ομιλία του Τάκη Θεοδωρικάκου, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά για το θέμα του ΑΠΘ.  Γεγονός που δείχνει την αποφασιστικότητα αντιμετώπισης του θέματος

Πολλά και μαζικά τα πυρά της αντιπολίτευσης για το θέμα της παιδικής χαράς στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Πολιτική ευθύνη πάντως υπάρχει. Δεν ξέρω αν κάποιος βρει το φιλότιμο για να ζητήσει μια συγνώμη.