Η νέα παρέμβαση Καραμανλή, οι υποψηφιότητες απο την ομάδα Τζιτζικώστα και οι σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφια περιφερειάρχη

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Έχουν σπάσει τα δημοσιογραφικά τηλέφωνα από χθες από πολιτευτές που αναζητούν πληροφορίες για το αν οι εξελίξεις στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Ανδρουλάκη φέρνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο.  Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να διευκρινίσουν και πάλι πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Οι πολιτευτές της Θεσσαλονίκης όμως είναι υπ’ ατμόν και για τα σενάρια που θέλουν αύξηση των εδρών στην Α’ (κυρίως) και Β’ Θεσσαλονίκης λόγω των αποτελεσμάτων της απογραφής.  Περισσότερες έδρες, περισσότερες πιθανότητες εκλογής.

Επειδή ακούγονται διάφορα ονόματα αντιπεριφερειαρχών ή περιφερειακών συμβούλων της ομάδας Τζιτζιικώστα για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, θα έλεγε πως το μόνο σίγουρο από αυτά που θα κάνει το βήμα για τη Βουλή είναι του Γιάννη Γιώργου που θα είναι υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλήξει στη στρατηγική που θα ακολουθήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, αν δηλαδή πάει όπως στις προηγούμενες εκλογές με «σκληρές» κομματικές επιλογές ή με συνεργασίες και στήριξη υποψηφίων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, ήδη ακούγονται κάποια ονόματα για Περιφέρειες και Δήμους.  Στην Κεντρική Μακεδονία επί παραδείγματι συζητείται τελευταία το όνομα της βουλευτού και πρώην υπουργού Θεοδώρας Τζάκρη.  Από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιος θα είναι και σε αυτές τις εκλογές ο Χρήστος Παπαστεργίου.

Νέα δημόσια παρέμβαση με ομιλία του θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.  Στις 31 Αυγούστου θα μιλήσει σε εκδήλωση του δήμου Ανωγείων με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, με τον οποίο συνδέονταν με στενή φιλία. Θυμίζω πως ο πρώην πρωθυπουργός μέσα στο καλοκαίρι μίλησε στην εκδήλωση της «Παναθηναϊκής» και είχε προγραμματίσει ομιλία στην εκδήλωση για τον Σταύρο Ξαρχάκο που ανέβαλε παρά την εκεί του παρουσία.