Η Μπέλα και… οι μπελάδες της

Γράφει, σχολιάζει και αποκαλύπτι η «Μπέλα»

Όλα τα ‘χε το myportal, εγώ του έλειπα!  Η καλύτερη μου λοιπόν! Μια ανακατωσούρα άλλωστε πάντα την είχα. Όχι εκείνη της ναυτίας, την άλλη ντε που φυτρώνεις εκεί που δε σε σπέρνουν και χώνεις τη μύτη σου παντού. Παρόλα αυτά, το δίλλημα είναι προφανές. Μάσκα απο τη μοδίστρα της γειτονιάς ή από επώνυμο οίκο;

 

Πολιτικό και ιστορικό deja vu. Και φυσικά αναφέρομαι στις καταλήψεις, όπου το 1990-1991 λειτούργησαν ως «μήτρα» παραγωγής πολιτικού προσωπικού, με κορυφαίο παράδειγμα τον Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ μας, αυτό για το οποίο οι αριστεροί και οι αριστερότεροι των αριστερών τον έβαλαν στα μαύρα κατάστιχα, ήταν η κορυφαία στιγμή πολιτικής ευθύτητας και ευθύνης. Η αλλαγή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Κάτι σαν αυτό που είχε πει ο Λεωνίδας Κύρκος για τον εμφύλιο. Ευτυχώς που χάσαμε και έδεσε με τα λόγια του καπετάν Μάρκου και του Στρατηγού Τσακαλώτου…ήταν όλοι τους παλικάρια. Παλικάρι, θεωρεί πως θα φανεί και ο Αλέξης τώρα, υποκινώντας τις καταλήψεις και πιστεύοντας πως έτσι θα βάλει φρένο στην άνοδο της ΝΔ.

 

Στα δικά μας, της Θεσσαλονίκης, που αριθμεί πληθυσμό όσο το Μιλάνο αλλά και οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μητροπόλεις, ψάχνουμε να βρούμε παρουσία του κυβερνώντος κόμματος. Τα παρεάκια μαζεύονται λίγο κάπου εκεί στην Κούσκουρα, κάπου στην Π. Μελά. Βέβαια δε μπορείς να πεις ότι βλέπεις νιάτα, ούτε κάτι που σου προκαλεί δέος βρε παιδί μου. Να κάνεις, όπως κάνουν οι κύριες όταν βλέπουν ένα νέο ή μια νεαρά, που θα τους ήθελαν για γαμπρό ή νύφη.

 

Και τώρα που είπα νιάτα, ευτυχώς δηλαδή που έγιναν και οι περσινές αρχαιρεσίες στην ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, που έχει πρόεδρο, ο οποίος κινείται πιο γρήγορα και από τη σκιά του (είναι και ωραίο παιδί!). Οι λοιποί παράγοντες αυτοπροσδιορίζονται…στην οικοδομή τους, δεν ξέρουμε τι γίνεται. Μόνο στην Περιφέρεια όπως φαίνεται είναι αλλιώς. Εκεί με ένα σφύριγμα του Αποστόλη, όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι.

 

Στα social νέα… εμάς, πάντως, μας αρέσουν ο Πάνος που είναι ωραίος, αλλά και ο Νίκος που ειναι νέος. Έχουν ένα πιο innovative profile, σε ένα όχι και τόσο καινοτόμο πολιτικό χώρο. Ίσως κάνουν κάτι και δε συνεχίσουν έτσι τις ωραιοποιήσεις και την εσωστρέφεια.

 

Να μη ξεχάσω να σας πληροφορήσω και για ένα νέο. Ο Φάνης ο Παππάς  αναλαμβάνει δυνατό χαρτοφυλάκιο σε οργανισμό με κρίσιμο ρόλο στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας. Δικαίωση και…κάλιο αργά παρά ποτέ. Μέχρι και σήμερα ήταν «ο φίλος του Κυριάκου στη Θεσσαλονίκη», τώρα πλέον θα είναι ο…πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Του δίνεται έτσι η δυνατότητα να κριθεί για το έργο του.

 

Ο Κυριάκος άλλωστε δεν ξεχνάει τους φίλους του στη Θεσσαλονίκη.  Όχι δεν αναφέρομαι στον Ταχιάο που και υποψήφιο Δήμαρχο τον έχρισε, και στο ψηφοδέλτιο των έβαλε μετά και τελικά στο Μετρό.  Και τη Βίκυ διόρισε ασχέτως αν τώρα στο Μαξίμου σκέφτονται τι έκαναν λόγω των πονοκεφάλων που τους προκαλεί.

 

Οκτώβρης… bella ciao… φεύγω παραλία, συνοδεία Βοκάκιου. Το 10ημερο…που στις ημέρες μας μετράει ήδη επτάμηνο. Εις το επανιδείν!!!

No Comments Yet

Comments are closed