Η Μπέλα και… οι μπελάδες της

Γράφει, σχολιάζει και αποκαλύπτει η «Μπέλα»
Δική Χρυσής Αυγής. Δεν είναι αθώοι, αλλά ελάχιστοι αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν εκείνος που πίεσε την κατάσταση και τους έστειλε φυλακή. Να μην ξεχνάμε ότι τύγχαναν μιας σιωπηλής ασυλίας την περίοδο 2015-2016. Η κρίση ξύπνησε ένστικτα, προκάλεσε αυτοματισμούς κοινωνικούς, οργή και νομιμοποίησε στη συνείδηση κάποιων ακραία και αντιδημοκρατικά στοιχεία. Μέσα από το κίνημα των αγανακτισμένων και την αναμπουμπούλα που προκλήθηκε, οι λύκοι χάρηκαν. Δικαστίνα δεν είμαι, αλλά ουδείς νομιμοποιείται να στερεί ανθρώπινες ζωές. Η χώρα, ήδη μπαίνει σε τροχιά ηρεμίας. Εύχομαι να μην πάει περίπατο, όπως πήγε ο μεγάλος περίπατος…γιατί εκεί η κατάσταση δε θα συμμαζεύεται με τίποτα.

 

Στα δικά μας, της Θεσσαλονίκης. Ατυχή, θεωρώ την επίθεση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στην Κατερίνα Νοτοπούλου. Το κορίτσι ασκεί επιμελώς τα καθήκοντα της, τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο και τρέχει και δε φτάνει. Τα λέμε και τα ξανά λέμε… πριν πάμε να καινοτομήσουμε, ας συνειδητοποιήσουμε το γίγνεσθαι. Και μια που αναφέρθηκα στη Διοικούσα της ΝΔ, να μη ξεχάσω να σας πω αυτά που φτάνουν στα αυτάκια μου. Ο πρόεδρος Τάσος Σπηλιόπουλος διατυμπανίζει πως η Διοικούσα και θα παραμείνει και θα γίνουν αλλαγές σε πρόσωπα και μάλιστα σύμφωνα με τις δικές του επιλογές. Έτσι είναι αυτά ή είσαι πρόεδρος ή δεν είσαι!

 

Για τη λειτουργία της ΝΔ, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, ας ακούσουμε και κανέναν παλαιότερο, έμπειρο και επιτυχημένο. Ο Δημήτρης Τσάμης ερωτήθηκε απο τη «Μακεδονία», για τη λειτουργία της ΝΔ Θεσσαλονίκης και ιδού τί απάντησε: «Η μόδα της εποχής αντιμετωπίζει την κομματική οργάνωση ως αχρείαστο εμπόδιο. Λάθος κατά τη γνώμη μου. Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υποψήφιος πρόεδρος αναφερόταν σε ένα σύγχρονο κόμμα, ως εκλεγμένος πρόεδρος το αποφεύγει. Ιδιαίτερα στα της Θεσσαλονίκης είναι πολύ φειδωλός. Οι εκλογικές επιδόσεις και η πολιτική πολυπλοκότητα των φορέων του νομού απαιτούν έντονη δράση και συντονισμό διαφορετικό από αυτόν που βλέπουμε σήμερα.

 

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, δεν ξέρω για πού έβαλε πλώρη αλλά σίγουρα αυτή η κινητικότητα του τελευταίου μήνα με παρεμβάσεις και άρθρα δεν είναι τυχαία.  Οι δε πάγοι μεταξύ του πρώην γραμματέα της ΝΔ με τον Μητσοτάκη, έχουν λιώσει. Πολιτική είναι αυτή… Στις επόμενες εκλογές ο Μητσοτάκης θα τους χρειαστεί όλους!

 

Και εκεί που ακούγαμε τα καλύτερα για την πόλη μας αναφορικά με την ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων… να τη, στο επίπεδο 2 η Θεσσαλονίκη. Με τούτα και με  τα άλλα ούτε για ένα brunch δε θα μπορούμε να πάμε. Αλήθεια εσείς παίρνετε το brunch σας ή μου είστε τίποτα τριτοτέρτατες;  Πάντως, από Αθήνα μεριά, μαθαίνω πως εν μέσω κορωνοϊου αρκετοί διοικητές νοσοκομείων έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς ήρθε η ώρα της αξιολόγησης.

 

Τι και εάν είναι Οκτώβριος του 2020 και έχουμε ακόμη τρία χρόνια (αν τη βγάλουμε καθαρή) για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Έχουμε και λέμε: μέχρι στιγμής δυο υποψηφιότητες στο δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτή του Κώστα Ζέρβα και αυτή του Σταύρου Κωνσταντινίδη. Θα ζήσουμε πάλι μεγάλες στιγμές. Ειλικρινά θέλω να ακούσω πολύ την άποψη του κυρίου Κωνσταντινιδη για τους ποδηλατοδρόμους και το κυκλοφοριακό της πόλης. Συγκοινωνιολόγος είναι ο άνθρωπος κάτι παραπάνω θα ξέρει.

 

Φθινοπώριασε. Με Άρη πρωτοπόρο στο ποδόσφαιρο και μπασκετάκι χθες. Αναπολώ Εθνική και στα δύο αθλήματα. Κουράζομαι να ακούω για ΕΠΟ και ΕΟΚ, που όταν βλέπω ποιοι είναι θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια.

 

BUENOS DIAS AMIGOS!!!

No Comments Yet

Comments are closed