Η μεγάλη αλλαγή του Ιγκλέσιας των Podemos: Μετά την πολιτική, αποχαιρέτησε και την εμβληματική αλογοουρά του

Συμβολικές και κυριολεκτικές προεκτάσεις δίνει ο ισπανικός Τύπος, επιχειρώντας να σχολιάσει και να ερμηνεύσει τη νέα εμφάνιση του προσφάτως αποχωρήσαντα από την πολιτική σκηνή της χώρας, πρώην αντιπροέδρου της ισπανικής κυβέρνησης και συνιδρυτή των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Ο 42χρονος πολιτικός έκοψε την αλογοουρά του, το έμβλημα της εμφάνισής του την εποχή που διεκδικούσε δυναμικά τις εξ αριστερών ψήφους στις εκλογές του 2014 και 2015.

Η La Vanguardia δημοσίευσε τις φωτογραφίες σημειώνοντας ότι ο Ιγκλέσιας πρόκειται να επιστρέψει στα διδακτικά του καθήκοντα και, πιθανόν, στη δημοσιογραφία και σχολιάζοντας: «Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας κόβει την αλογοουρά του μετά την αποχώρησή του από την πολιτική».

Από τον Σαμψών και τους Τζεντάι στον Ιγκλέσιας

Χαρακτηριστικά, το δημοσίευμα αναφέρει: Η αποχώρησή του από την πολιτική ήταν η τέλεια ευκαιρία να «παραιτηθεί» από ένα χτένισμα που είχε γίνει σύμβολο τόσο για τους ψηφοφόρους του όσο και για τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους επικριτές του, οι οποίοι διακωμωδούσαν κατά καιρούς την εμφάνισή του.

Μάλιστα, ο συντάκτης θυμίζει στους αναγνώστες την παράδοση του Σαμψών, την εβραϊκή παράδοση της μακριάς χαίτης, την αλογοουρά των ταυρομάχων και τέλος τους μαθητευόμενους Τζεντάι στο Star Wars που κόβουν την αλογοουρά τους μόνο όταν ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους και ενταχθούν στους ιππότες.

No Comments Yet

Comments are closed