Η λύση για να μην υπερθερμαίνεται το laptop σου

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Ξαφνικά -πάντα σε κρίσιμη στιγμή- πέφτει μαύρο στην οθόνη, περίεργοι θόρυβοι ακούγονται και το laptop κρασάρει, κολλάει, κλείνει, κάνει μόνο του επανεκκίνηση. Η αγανάκτηση διαδέχεται την έκπληξη και ακολουθεί η απορία για το τι στο καλό έχει συμβεί και κρασάρει ξανά και ξανά το laptop.

Για να μην ανησυχείς, να σε ενημερώσουμε ότι, πρώτον, ευτυχώς δεν είσαι μόνος (έχει συμβεί σε όλους).

Δεύτερον, και κυριότερο, υπάρχει λύση για να μην ξανασυμβεί ποτέ.

Γιατί κρασάρει το laptop

Η απάντηση είναι απλή. Με μια κουβέντα, «ζεσταίνεται πολύ». Ανεβάζει θερμοκρασία, υπερθερμαίνεται.

Σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, όλα «απλώνονται» στην κεντρική του μονάδα (τον γνωστό μας πύργο), αλλά σε ένα laptop συμπιέζονται στον εξαιρετικά μικρό χώρο κάτω από το πληκτρολόγιο. Έτσι, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να μη λειτουργεί καλά ή έστω αποτελεσματικά το εσωτερικό ανεμιστηράκι, το οποίο υπάρχει μόνο και μόνο για έναν λόγο: για να μην ανεβάζει θερμοκρασία το laptop.

Ωστόσο, ένα ανεμιστηράκι… δεν φέρνει την άνοιξη και εν προκειμένω δεν καταφέρνει να προφυλάξει το laptop από την υπερθέρμανση.

Πόσω μάλλον αν το laptop είναι παλιό, ή αν έξω η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο με 30άρια και 40άρια, παράγοντες που δυσκολεύεουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση και κάνουν το laptop να κρασάρει συχνότερα.

Laptop Cooler είναι η λύση

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί «τι στο καλό συμβαίνει και ζεματάει το laptop»; Πόσες φορές δεν έχετε φθάσει στα όρια του… εγκεφαλικού, με αρχεία να χάνονται και δουλειά να μένει στη μέση επειδή κράσαρε το laptop. Πόσες φορές η χαλάρωση… πήγε περίπατο, όταν ξαφνικά η μουσική σταμάτησε ή διαπιστώσατε ότι απλά δεν μπορείτε να δείτε την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, επειδή το laptop «άναψε»;

Χρειάζεται μόνο μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο για να βρείτε τη λύση: Laptop Cooler. Ναι, Laptop Cooler, το οποίο κάνει αυτό ακριβώς που λέει η το όνομά του: Ψύχει το laptop.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια βάση για laptop (κάποιες είναι μάλιστα και επικλινείς, διευκολύνοντας την ανάγνωση και το γράψιμο) οι οποίες διαθέτουν ανεμιστηράκια (ένα ή περισσότερα) στο εσωτερικό τους, τα οποία καταφέρνουν να ρίξουν τη θερμοκρασία του laptop, το κρατούν πάντα δροσερό και έτσι αποφεύγεται η υπερθέρμανση και μαζί όλες οι δυσάρεστες συνέπειες: Κρασάρισμα, μαύρη οθόνη, επανεκκίνηση.

Ποιο Laptop Cooler να διαλέξω; 

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά Laptop Cooler και κάποια από αυτά δεν είναι παρά ανεμιστηράκια κολλημένα σε μια βάση, τα οποία δεν μπορούν να βοηθήσουν το laptop σου να αντιμετωπίσει την υπερθέρμανση αλλά και τον… καύσωνα!

Όταν λοιπόν ψάχνεις για Laptop Cooler, το οποίο θα βοηθήσει το laptop σου να μην ανεβάζει θερμοκρασία και να δουλεύει απτόητα και ακατάπαυστα, διάβασε προσεκτικά τις κριτικές κάτω από το προϊόν και εμπιστέψου ένα επώνυμο Laptop Cooler.

Εμείς, ψάχνοντας το ιδανικό Laptop Cooler που θα «δροσίσει» τον υπολογιστή μας και θα μας γλιτώσει από το «εγκεφαλικό», και αφού δοκιμάσαμε πολλά και διάφορα, καταλήξαμε σε δυο Cooler (έχουν κριτικές που «σκίζουν) που κάνουν πραγματικά καλή δουλειά και μέχρι τώρα μας έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους: Το Laptop Cooler Deepcool 15.6″ Multi Core X6 και το Cooler Deepcool 15.6″ Wind Pal Mini.

Το Laptop Cooler Deepcool 15.6″ Multi Core X6, για laptops έως 15,6 ίντσες, έχει τέσσερις ανεμιστήρες που ψύχουν τέλεια το laptop σου εξασφαλίζοντας ότι δεν θα ξανακρασάρει ποτέ. Μάλιστα, τα ανεμιστηράκια λειτουργούν και αυτόνομα, 2 και 2, ανάλογα με το σημείο στο οποίο θες να δώσεις ψύξη στο laptop σου.

Επίσης, πρόκειται για ένα αξεσουάρ με υψηλή ποιότητα κατασκευής που εξασφαλίζει ότι δεν θα χαλάσει ούτε στους τρεις μήνες, ούτε και στον ένα χρόνο. Αλλωστε, έχει δύο χρόνια εγγύηση.

Στα συν το ντιζάιν του (όχι, δεν πρόκειται για ένα άκομψο κουτί, αλλά για μια κομψότατη βάση). Μάλιστα, διαθέτει και ποδαράκια που ρυθμίζονται σε δύο θέσεις για να επιλέξεις την κλίση που σε βολεύει καλύτερα για να μην πιαστούν τα χέρια σου και να μην σε πιάσει ο αυχένας σου. Αν φοβάσαι ότι το laptop σου θα γλιστράει, να μην ανησυχείς καθόλου. Διαθέτει αντιολισθητική βάση-εγγύηση, πάνω στην οποία «κλειδώνει» το laptop και δεν γλιστράει με τίποτα.

Οι 2 θύρες USB προσφέρουν μεγάλη διευκόλυνση για να κάνεις τις απαραίτητες συνδέσεις, ενώ στα μεγάλα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται το γεγονός ότι είναι εντελώς αθόρυβο. Ναι, παρότι έχει 4 ανεμιστηράκια μην αγχώνεσαι, δεν θα τα ακούς καθόλου.

Και πάμε τώρα στο επίμαχο. Την τιμή. Πρόκειται για ένα οικονομικό Laptop Cooler, λαμβάνοντας υπόψη και την ποιότητά του. Η τιμή του διαμορφώνεται στα 29,90 ευρώ, τιμή που δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ότι… καλύτερα να αγόραζες ένα καινούριο laptop.

Σε περίπτωση, πάλι, που τα οικονομικά σου είναι στενά και δεν μπορείς να διαθέσεις αυτά τα χρήματα, υπάρχει και το Deepcool Wind Pal Mini, με πολύ καλά χαρακτηριστικά.

Μεταλλικό πλέγμα για σούπερ ψύξη, εξαιρετικό ντιζάιν, με θήκη αποθήκευσης του καλωδίου USB για να είναι όλα σε τάξη, με αντιολισθητικές βάσεις, και με μεγάλο φωτιζόμενο LED ανεμιστήρα, σε μπλε χρώμα, για να κάνει ατμόσφαιρα στο σκοτάδι!

Δύο εξαιρετικά μηχανήματα που σίγουρα θα εξασφαλίσουν ένα καλό προσδόκιμο ζωής στο laptop σου και σίγουρα θα σε γλιτώσουν από τα… μίνι εγκεφαλικά που όλοι έχουμε χτυπήσει κατά καιρούς, στη θέα της μαύρης οθόνης.