Η κυβερνητική επιχείρηση… γοητείας της Θεσσαλονίκης

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή που αναδείχθηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν εύκολα.  Τα όσα έγιναν μέχρι την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης για τις δημοτικές εκλογές του 2019 αλλά και η ανάγκη αλλαγής τρεις φορές προέδρου στη Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης, μπορούν να θεωρηθούν ενδεικτικά.

Στη συνέχεια ως πρωθυπουργός δημιουργήθηκε μια αίσθηση απουσίας της κυβέρνησης από τη Θεσσαλονίκη αλλά και αδικίας, εντύπωση που επικρατεί και σε τάξεις στελεχών του κόμματος.  Μόνο ένας βουλευτής από τις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης μπήκε στην κυβέρνηση, στη θέση του ΥΜΑΘ. 

Λαθεμένες αποφάσεις και αστοχίες στη διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το blame game που ακολούθησε επιβάρυναν το κλίμα για την κυβέρνηση. Παράπονα έφθαναν στο Μαξίμου πως «δεν υπολογίζει τη Θεσσαλονίκη», αλλά και το Μαξίμου είχε παράπονα από το τοπικό πολιτικό προσωπικό, βουλευτές και στελέχη, πως δεν βάζουν πλάτη. Ειδικά και γενικά.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Θεσσαλονίκη δίνουν για τη ΝΔ μια διαφορετική εικόνα από την πανελλαδική που κάθε άλλο πρέπει να την ικανοποιεί.  Στο πλαίσιο αυτό μόνο συμπτωματικές δεν ήταν οι διαδοχικές υπουργικές επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη.  Μέσα σε λίγες ημέρες στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν οι υπουργοί Υποδομών-Μεταφορών και Ναυτιλίας, ο αν. υπουργός Εσωτερικών, οι υφυπουργοί Υγείας, Τουρισμού, Μεταφορών για διάφορα θέματα της περιοχής και κορωνίδα ήταν η χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Από την κυβέρνηση στελέχη της λένε πως οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν.  Από τις πράξεις, την πορεία υλοποίησης των πολλών έργων που έχουν εξαγγελθεί, θα φανεί αν μπορεί να αλλάξει και το κλίμα.

No Comments Yet

Comments are closed