Η… «κόντρα» Πέγκα-Αγγελούδη, οι δύο γαλάζιοι με την «ειδική αποστολή» και τα ψηφοδέλτια των κομμάτων

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Ο κύβος ερρίφθη και τις επόμενες εβδομάδες ο Στέλιος Αγγελούδης, γνωστός «βενιζελικός» του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης.  Ο Αγγελούδης, μαθαίνω, επιδιώκει να εξασφαλίσει στήριξη και από ΠΑΣΟΚ και από ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τον Γιάννη Μπουτάρη.  Έχει προχωρήσει και τις σχετικές συζητήσεις.

Το ίδιο επιδιώκει όμως –και έχει και αυτός κάνει σχετικές συζητήσεις- και ο Σπύρος Πέγκας.

Στα δύο ή και περισσότερα κομμάτια το ΠΑΣΟΚ αλλά εγώ, παρά τα όσα μπορεί κάθε υποψήφιος να διαρρέει, σας ενημερώνω πως η Χαριλάου Τρικούπη και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να πάρει θέση για τη στάση του στο Δήμο Θεσσαλονίκης πριν τις εθνικές εκλογές.

Πιθανόν το ίδιο θα κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ που εξετάζει τους Πέγκα και Αγγελούδη αλλά φυσικά και τον δημοσιογράφο Άκη Σακισλόγλου, που εθεάθη πρόσφατα και σε κομματική εκδήλωση. Όχι ως δημοσιογράφος αλλά στην πρώτη γραμμή του ακροατηρίου ως στέλεχος.

Σημειώστε ότι στο πάζλ –και από ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ- υπάρχει και το όνομα του πρώην υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη.

Άκουσα το όνομα της Κατερίνας Λάσπα για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Κυριακή κοντή γιορτή…

Σημειώστε τα ονόματα του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη.  Οι δύο θεσσαλονικείς θα έχουν κεντρικό προεκλογικό ρόλο στο σχεδιασμό κυβέρνησης και ΝΔ και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Σχεδόν καθημερινά ανακοινώνει νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σημειώστε δύο ονόματα που εκτιμώ θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτές τις εκλογές: Δημήτρης Μήτρου και Νίκος Σδούγγος.

Το όνομα της δραστήριας Ιφιγένειας Βλαχογιάννη, γνωστού στελέχους της ΝΔ, ακούγεται για το ψηφοδέλτιο Ημαθίας του κόμματος αλλά και για υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.  Η δραστηριότητα που επιδεικνύει δείχνει πως θα το κάνει το βήμα… ποιο από τα δύο δεν ξέρω,

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη η αναζήτηση γυναικών για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.  Στην Α’ περιφέρεια η Αφροδίτη Νέστορα κάνει τη διαφορά από τα νέα πρόσωπα αλλά από εκεί και μετά;

Μπαράζ δημοσκοπήσεων «τρέχουν» αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη.  Και για τις εθνικές και για τις δημοτικές εκλογές.  Έμαθα πως σε μια που ρωτάνε για το Δήμο Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνουν και το όνομα της Βούλας Πατουλίδου.  Κάποιοι έχουν μείνει πίσω μου φαίνεται καθώς η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης έχει ξεκαθαρίσει πως θα είναι και σε αυτές τις εκλογές υποψήφια με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια.