Η γαλάζια στήριξη σε Ζέρβα, το γεύμα Μαρινάκη-Τζιτζικώστα και οι γκρίνιες για τα έργα

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Με τη διττή του ιδιότητα βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη ο Παύλος Μαρινάκης και είχε δραστηριότητες και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και ως γραμματέας της ΝΔ.

Με την πρώτη ιδιότητα ξεκίνησε με επίσκεψη στον ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη όπου συζήτησαν για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.  Αργότερα έκανε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, που θεσμοθέτησε στη Θεσσαλονίκη ο προκάτοχός του Γιάννης Οικονόμου και ο ίδιος δεσμεύθηκε χθες πως θα συνεχίσει με briefing μια φορά το μήνα.

Τόσο στη συνάντηση με τον ΥΜΑΘ όσο και προς τους δημοσιογράφους ο κ. Μαρινάκης ανέδειξε το αφήγημα της προώθησης ενός πλέγματος έργων υποδομής που αλλάζουν την πόλη.

Και σε αυτήν την ΔΕΘ όμως αναμένεται ο πρωθυπουργός (που θα έχει προπαρασκευατικές επαφές  με τους τοπικούς φορείς την Τετάρτη 30 Αυγούστου κατά τις συσκέψεις που θα έχει στο Διοικητήριο) να βρεθεί απέναντι σε γκρίνιες και παράπονα τόσο για την καθυστέρηση στη λειτουργία του Μετρό όσο και για τα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν κατά την κατασκευή της fly over.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος του κ. Μαρινάκη ήταν με την ιδιότητα του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και εστιάστηκε, που αλλού, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Συνέφαγε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στη «Μαύρη Θάλασσα» στην Καλαμαριά και συζήτησαν και για τις εκλογές και για τη ΔΕΘ και τη Θεσσαλονίκη.

Μετά προήδρευσε σε κομματική σύσκεψη στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.  Αντικείμενο ήταν η υποστήριξη της υποψηφιότητα του από τη ΝΔ που άλλωστε είναι απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στο briefing : «Η στήριξη στον Τζιτζικώστα και τον Ζέρβα είναι απόφαση του πρωθυπουργού και είναι δεδομένη».

Μετά την συνάντηση εκδόθηκε ανακοίνωση που ανέφερε, με επίσης σαφή τρόπο: «ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Βουλευτές και όλα τα στελέχη του κόμματος εξέφρασαν τη σαφή και απαρέγκλιτη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθεια για την επανεκλογή του Κωνσταντίνου Ζέρβα ως Δημάρχου Θεσσαλονίκης».

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής και ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης είπαν επίσης στη σύσκεψη το αυτονόητο: πως όσοι από τη ΝΔ είναι υποψήφιοι με άλλους συνδυασμούς θα εκπέσουν της κομματικής θέσης που έχουν.  Τι πιο λογικό για ένα κόμμα…  Διότι όταν υπάρχει επίσημη απόφαση στήριξης με την προεδρική υπογραφή εκεί πρέπει να επιλέξεις: ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς.

Συζητήθηκε πάντως μετά τη σύσκεψη ότι από τους προσκεκλημένους βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης το παρών έδωσαν μόνο τρεις: οι Γκιουλέκας, Κούβελας και Γκολιδάκης…