Η έξοδος Μπαρμπουνάκη, η αναβάθμιση Καραγιάννη, η παγίδα για τον Ιακώβου και ο Παπαϊωάνου για Ευρωβουλή.

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Φωτογράφος»

Συνεχίζει ακάθεκτη η πανδημία με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανεβαίνει όπως ανεβαίνει και το πολιτικό θερμόμετρο στο πεδίο των αυτοδιοικητικών θεμάτων. Για να δούμε τι έχουμε μετά τον ανασχηματισμό που έγινε και στον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και εν γένει στην παραπολιτική πλευρά…

Ανασχηματισμός που έγινε για να γίνει χαρακτηρίζεται ήδη από τους περισσότερους αυτός στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Σειρά αλλαγών υπό την σκιά της ισορροπίας των πολιτικών δεδομένων που έχει να διαχειριστεί ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Εκπλήξεις όχι πολλές καθώς ήταν αναμενόμενα τα περισσότερα όπως σας τα είχαμε γράψει εδώ και μήνες. Η αποχώρηση Μπαρμπουνάκη ήταν όντως ηχηρή και από πολλούς αναμενόμενη λόγω δυσκολίας στον χρόνο του. Ο δήμαρχος του ζήτησε να παραμείνει ως επικεφαλής σε νομικό πρόσωπο όμως ο ίδιος αρνήθηκε όπως φημολογείται στην πιάτσα.

Σωστή η μετακίνηση Ζεϊμπέκη, όπου πηγαίνει σε μια αντιδημαρχία με αντικείμενο που γνωρίζει ο ίδιος του και που μπορεί να ανταποκριθεί καθώς στην αντιδημαρχία καθαριότητας υπήρχε μεγάλη δυσαρέσκεια από τον Ζέρβα και τους συνεργάτες του. Για την μετακίνηση του σας το είχαμε αναφέρει εδώ και καιρό

Υποβάθμιση για τον Σωκράτη Δημητριάδη που από την αντιδημαρχία πρασίνου πήγε σε μια πιο αδύναμη αντιδημαρχία. Ο λόγος , όπως ακούγεται στην πιάτσα , οι χαμηλές πτήσεις που είχε πιάσει κατά το διάστημα ενασχόλησης του με την αντιδημαρχία πρασίνου και τα αρκετά λάθη στα οποία είχε υποπέσει.

Αναβάθμιση για την Μαρία Καραγιάννη, όπως το γράψαμε και αυτό, η οποία κράτησε το χαρτοφυλάκιο της και πλέον είναι και αναπληρωτής δήμαρχος. Όλο το διάστημα της ενασχόλησης της στο διπλό ρόλο και αντικείμενο που είχε τα κατάφερε και εκπλήρωσε τις προσδοκίες του Δημάρχου.

Αμετακίνητοι Αβαρλής, Κούπκας και Κυριζίδης όπως το είχαμε ήδη γράψει και αυτό.

Έκπληξη η είσοδος του Ιακώβου στο πολύ δύσκολο κομμάτι της καθαριότητας αφού θα έχει να διαχειριστεί την δύσκολη καθημερινότητα, την βρώμικη για πολλούς πόλη όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, τους συνδικαλιστές υπαλλήλους αλλά και την προοπτική και όραμα που είχε προεκλογικά ο δήμαρχος ακόμα και από την προεκλογική περίοδο για αυτό το θέμα. Για να δούμε τι θα γίνει σε αυτή την αντιδημαρχία…

Έκπληξη και για το Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο, ο οποίος αναλαμβάνει μια αντιδημαρχία δύσκολη και απαιτητική, κάνοντας την έναρξη της συνεργασίας στην διοίκηση Ζέρβα.

Στα νομικά πρόσωπα δεν υπήρχαν πολλές εκπλήξεις εκτός από μια: την υποβάθμιση του Χάρη Αηδονόπουλου, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις τελευταίες εκλογές με ίδια ποσοστά όπως ο Λεκάκης και ο Κυριζίδης  και από αντιδήμαρχος έγινε πρόεδρος σε φορέα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακούω το τελευταίο διάστημα έντονα ότι ο Νίκος Παπαιωάννου, πρύτανης του ΑΠΘ , θα είναι στην λίστα για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ειδικότερα μετά την ελεεινή επίθεση που δέχτηκε από τους γνωστούς άγνωστους.