Η επίσκεψη Μητσοτάκη σε Θεσσαλονίκη και Άγιο Όρος, οι αντιδράσεις για Καστανίδη και το μήνυμα στους γαλάζιους πολιτευτές

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Το μήνυμα που έφθασε από την Νέα Δημοκρατία στους υποψήφιους βουλευτές της είναι σαφές: μπορεί οι εκλογές να είναι με λίστα αλλά θα κάνετε προεκλογικό αγώνα σαν να υπήρχε σταυρός.  Άρα οι υποψήφιοι της ΝΔ θα συνεχίσουν περιοδείες, ομιλίες και την επικοινωνία με τους πολίτες.  Υπάρχει άλλωστε και η… επόμενη ημέρα σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση…

Από τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν και οι περιοδείες κομματικών κλιμακίων στη Θεσσαλονίκη και σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας που η ΝΔ δεν τα πήγε και τόσο καλά. Σε αυτά θα τεθούν επικεφαλής πρώην υπουργοί και βουλευτές που έπιασαν πρωτιές στις τελευταίες εκλογές όπως οι Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Σοφία Ζαχαράκη ενώ στη Θεσσαλονίκη πυκνές θα είναι οι εμφανίσεις και του θεσσαλονικιού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα οργώσει και αυτός τη  χώρα και το προσεχές Σάββατο θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική ενώ την επομένη θα επισκεφθεί και το Άγιο Όρος. Εκεί, βλέπετε, κάποιοι κύκλοι «έπαιξαν» πολύ τη «Νίκη» του Νατσιού.

Nέα πρόσωπα θέλει να βγάλει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των δεύτερων εκλογών και θα τα αναθέσει κεντρικό προεκλογικό ρόλο.  Αλλά μια απόφαση προκαλεί ήδη αντιδράσεις: τα στελέχη που θα βγαίνουν στα κανάλια θα εγκρίνονται πρώτα από την Κουμουνδούρου.

Περισσότερες ήταν οι αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -τουλάχιστον στα ΜΚΔ- παρά του ΠΑΣΟΚ στην απόφαση Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης κάτι που αφήνει έξω από την Βουλή τον Χάρη Καστανίδη.  Κάτι δείχνει αυτό για όσα θα συμβούν πολιτικά ως τις εκλογές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.  Η Χαριλάου Τρκούπη λέει πάντως ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με το πρόσωπο του Χάρη Καστανίδη –που δεν τον λες και του κλίματος Ανδρουλάκη- αλλά δύσκολο να γίνει πιστευτό…  Μετά τις πράσινες τοπικές αντιδράσεις πάντως απο το ΠΑΣΟΚ λένε πως η απόφαση αυτή δεν ειναι δεσμευτική για τις επόμενες εκλογές.  Μια ωραία ατμόσφαιρα.

Την έδρα της Λάρισας θα κρατήσει ο Κυριάκος Βελόπουλος και έτσι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης με την «Ελληνική Λύση» θα ορκιστούν και ο Συμεών Κοπέλογλου και ο Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Mε μια μακροσκελή ανάρτηση και τρια “ευχαριστώ”, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή και τους συνεργάτες του, αποχαιρέτησε το γραφείο του ο πρώην πλέον υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.  Απολογισμό δεν έκανε καθώς όπως σημείωσε το “έργο μιλάει απο μόνο του”.  Ο θεσσαλονικιός πολιτικός θα ριχθεί στην προεκλογική μάχη με έμφαση την Θεσσαλονίκη.