Η επανεκκίνηση της ΔΕΘ σηματοδοτεί και ξεκίνημα της οικονομίας επισημάνθηκε στα εγκαίνια του περιπτέρου της ΚΕΕΕ

από Team MyPortal.gr
sms

«Ο θεσμός των επιμελητηρίων διαχρονικά στήριξε την επιχειρηματικότητα, βοήθησε ως σύμβουλος της κεντρικής διοίκησης σε κατευθύνσεις και επιλογές» επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην 86η ΔΕΘ.

«Σήμερα είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι από ποτέ ότι πραγματικά οι προοπτικές που υπάρχουν για την ελληνική οικονομία, την ελληνική εξαγωγική δραστηριότητα, τη μεταποίηση, την παραγωγή είναι οι καλύτερες που θα μπορούσαν να προκύψουν μέσα από τις δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων τριών ετών. Υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα στην οικονομία που μας κάνουν όλους αισιόδοξους για το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

«Η κυβέρνηση για να μπορέσει να ενισχύσει και τις αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες, αλλά και να δώσει επιπλέον κίνητρα θέλει την ανάπτυξη της οικονομίας, μοχλός αυτής της ανάπτυξης είστε και εσείς και μπορούμε πολύ καλά να συμπορευτούμε σε αυτόν τον δρόμο της ανάπτυξης» πρόσθεσε.

Στη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην 86η ΔΕΘ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης τονίζοντας ότι προέρχεται από την ανάπτυξη. «Είναι το περιθώριο που μας δίνει η ανάπτυξη. Από την πρώτη στιγμή θέλαμε να δημιουργήσουμε μία δυναμική, μία οικονομία η οποία στηρίζεται στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο εμπιστευόμαστε. Ξεκινήσαμε με νόμους που κόβουν τη γραφειοκρατία. Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη στην ανάπτυξη, το γεγονός ότι έχουμε συνεχώς μειούμενη ανεργία είναι αποτέλεσμα μιας σημαντικής δουλειάς που έχει γίνει μέχρι σήμερα» είπε κ. Παπαθανάσης.

«Τα Επιμελητήρια είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια και μπαίνουμε σε ένα διαφορετικό κύκλο ανάπτυξης, πιο βιώσιμη ανάπτυξη, στην οποία θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τις νέες και τους νέους. Ο σκοπός είναι να τους δώσουμε τη δυνατότητα να επιχειρήσουν με εργαλεία, τα οποία η πολιτεία πρέπει να προετοιμάσει» σημείωσε.

Η Θεσσαλονίκη δρέπει τους καρπούς μιας προσπάθειας πολλών ετών και της ΔΕΘ, της διοίκησής και όλων των φορέων της πόλης, ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Στην άνθιση αυτή έχουμε συμβάλει όλοι, υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας ευχαρίστησε την ΚΕΕΕ για την πολύ καλή συνεργασία τονίζοντας ότι από τη στιγμή που τα Επιμελητήρια μπήκαν στη ΔΕΘ κάτι άλλαξε. «Βοηθάει πάρα πολύ να εμφανίζεται η επιχειρηματικότητα μέσα από τα Επιμελητήρια, που είναι οι θεσμικοί φορείς, που εκφράζουν τις εταιρείες» εκτίμησε.

«Γυρίζοντας σιγά σιγά στην κανονικότητα εγκαινιάζουμε σήμερα το περίπτερο της ΚΕΕΕ  στηρίζοντας την ΔΕΘ, στην οποία φέτος η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη, σε επίπεδα προηγουμένων χρόνων. Θέλω να πιστεύω ότι είναι και ένα ξεκίνημα της οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης. Ήχους και χρώματα Κέρκυρας μετέφεραν στην τελετή εγκαινίων με μουσικοχορευτική εκδήλωση μέλη της Κερκυραϊκής Ένωσης Θεσσαλονίκης “Αγιος Σπυρίδων”.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος συμμετέχει στην 86η ΔΕΘ με 343 επιχειρήσεις, 46 επιμελητήρια σε 4.000 τ.μ. στα περίπτερα 2 και 3.