Η απόφαση του ΣτΕ για το σταθμό Βενιζέλου και το χρονοδιάγραμμα του Μετρό

  • Σιγή ιχθύος κρατούν στα Υπουργεία Υποδομών και Πολιτισμού για την απόφαση του ΣτΕ που απέρριψε τις ενστάσεις κατά της μεθόδου κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης με απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων.  Μια μέθοδο που επέλεξε από την πρώτη στιγμή η νέα κυβέρνηση και εξασφάλισε στις αρχές της σαιζόν το πράσινο φως από το ΚΑΣ.
  • Στα Υπουργεία, λένε οι πηγές μου, περιμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση και να δουν όλο το σκεπτικό και στη συνέχεια να τοποθετηθούν επίσημα.  Αυτό αναμένεται μέσα στον Μάιο και στη συνέχεια περιμένουμε και εμείς με ενδιαφέρον το αν θα επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου που έχει δοθεί που είναι η άνοιξη του 2023.
  • Η απόφαση του ΣτΕ καθυστέρησε αρκετά λόγω και της πανδημίας και εκεί που οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούσαν για απόφαση ως το τέλος του 2020 τελικά αυτή ήρθε πέντε μήνες αργότερα που μαζί με την επίσημη ανακοίνωσή της που απαιτείται για να ξεκινήσουν εργασίες, μιλάμε για έξι μήνες.
  • Προλαβαίνει τώρα η εταιρεία να κατασκευάσει το Σταθμό σε χρόνο που δεν θα επηρεάσει το συνολικό χρονοδιάγραμμα.  Μάλλον όχι.  Στο ethnos.gr o πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Νίκος Ταχιάος δήλωσε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μια ολίσθηση στο χρονοδιάγραμμα. Εκείνο, όμως, που είναι ορατό τώρα είναι ότι αυτή δεν μας πηγαίνει πέρα από το 2023. Δηλαδή είμαστε αυτή την στιγμή σε θέση να την αξιολογούμε αυτήν την καθυστέρηση ότι μπορούμε να την απορροφήσουμε και να παραδώσουμε μέσα στο 2023, πλήρως, λειτουργικό και με τη Βενιζέλου το μετρό».
  • Προφανώς καλλιεργείται ήδη η ιδέα πως θα υπάρξει μια εξάμηνη εκτροπή του χρονοδιαγράμματος και πλέον ο ορίζοντας ολοκλήρωσης είναι το τέλος του 2023.  Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.  Σίγουρα δεν χωράει άλλη πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το έργο. Κατά τα άλλα απο Σεπτέμβριο προγραμματίζεται η έναρξη δοκιμαστικών δρομολογίων αλλά ως το Συντριβάνι…
No Comments Yet

Comments are closed