Η άνοδος Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη και η στήριξη(;) Μπουτάρη στον Πέγκα

από Team MyPortal.gr
sms

Δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς μετά την εορταστική περίοδο και τώρα …τρέχουμε. Οι εθνικές εκλογές έρχονται -όπως όλα δείχνουν- την άνοιξη, η δε αυτοδιοικητική κάλπη έπεται.

Πάμε να δούμε τι κινείται -παρά- πολιτικά στην πόλη:

Έγινε και αυτό. Γραμματέας της Τοπικής του ΠΑΣΟΚ σε περιφερειακό δήμο της Θεσσαλονίκης είχε πάρει … αγκαζέ βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τον σύστηνε σε φίλους και γνωστούς σε λαϊκή αγορά της πόλης. Στο μεταξύ ο βουλευτής δεν είχε ιδέα για την κομματική ιδιότητα του νέου πολιτικού του φίλου. Τι έγινε μόλις τον ενημέρωσαν; Έμεινε έκπληκτος αφήνοντας ασχολίαστα τα πειράγματα περί δήθεν πρόβας συγκυβέρνησης.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ο Αντώνης Σαμαράς. Ο λόγος είναι η παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλου με τίτλο «Τι πρέπει και τι μπορούμε να κάνουμε» στο Βελλίδειο. Οι προετοιμασίες για την εκδήλωση είναι πυρετώδεις, καθώς θα έχει έντονο προεκλογικό χαρακτήρα και ασφαλώς ειδικό πολιτικό βάρος, μιας και ο πρώην Πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής.

Πόρτα – πόρτα και γειτονιά – γειτονιά περπατάει η Μαρία Μανούκα το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Η υποψήφια δήμαρχος στελεχώνει με γοργούς ρυθμούς το συνδυασμό της δίνοντας έμφαση σε νέους ηλικιακά ανθρώπους, διότι, όπως συνηθίζει να λέει, «ο δήμος ήρθε η ώρα να περάσει στη νέα γενιά και στη νέα εποχή».

Και περί Γιάννη Μπουτάρη η συζήτηση μας με τον Σπύρο Πέγκα στην τηλεοπτική μας εκπομπή. Με δεδομένο πως ο πρώην δήμαρχος δε φημίζεται για τη σταθερότητα των θέσεων του, ρωτήσαμε τον Σπύρο Πέγκα αν πιστεύει πως θα στηρίξει μέχρι τέλους την υποψηφιότητα του. «Θα είναι δύσκολο» μας απάντησε, «αν όλα τα πολιτικά του παιδιά είναι στην ίδια πλευρά, αυτός να βρεθεί απέναντι». Εμείς στη θέση σου αγαπητέ Σπύρο δεν θα παίρναμε και όρκο…

Κάτι αρχίζει να κινείται στα αυτοδιοικητικά του δήμου Δέλτα ενόψει της 8ης Οκτωβρίου. Κρατήστε το όνομα του Κωνσταντίνου Μανωλόπουλου ως υποψήφιου δημάρχου απέναντι στο νυν δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη. Παιδί της Χαλάστρας όπου γεννήθηκε και κατοικεί, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της Υγείας. Οι πληροφορίες που ήθελαν και τον πρώην Δήμαρχο Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο να επαναδραστηριοποιείται διαψεύδονται προς ώρας.