Γκιουλέκας: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να μένει σε ευχολόγια – Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας πρέπει να γίνουν πολύ συγκεκριμένες»

Τη νέα πρόκληση της Τουρκίας με την έκδοση NAVTEX εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα»:

«Η κίνηση της Τουρκίας είναι σαφώς παράνομη γιατί δεσμεύει χώρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!Γι’ αυτό το λόγο βγάλαμε αμέσως αντι-NAVTEX και ενημερώσαμε όλους τους υπουργούς στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Οι κινήσεις της Τουρκίας δεν προκαλούν μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, η οποία αντιλαμβάνεται πλέον ποιος είναι ο ταραξίας στην περιοχή, με τον καλύτερο τρόπο…»,
υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Στις 15 και 16 Οκτωβρίου, στην Σύνοδο Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει ξεκάθαρα το ζήτημα των νέων τουρκικών προκλήσεων, όπως και το ζήτημα των κυρώσεων που πρέπει πλέον να είναι ορατές! Η Ευρώπη δεν μπορεί να μένει σε ευχολόγια. Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας πρέπει να γίνουν πολύ συγκεκριμένες», τόνισε ο Κ.Γκιουλέκας και ερωτηθείς για το εάν όλα τα κόμματα ακολουθούν μία ενιαία γραμμή ανέφερε:

«Οι τουρκικές προκλήσεις, μαζί με όλα τα άλλα, προκαλούν και την συσπείρωση ολόκληρου του ελληνικού λαού απέναντι σε έναν κοινό κίνδυνο. Αυτό καταφέρνει ο Ερντογάν. Ενώνει τον ελληνικό λαό, τον πολιτικό κόσμο και όλοι μαζί, με μία ενιαία γραμμή, δίνουμε μία απάντηση στην Άγκυρα. Αυτό μπορώ να το διαβεβαιώσω και ως Πρόεδρος της Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, γιατί μέσα στην Επιτροπή, πέρα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια ζητήματα, όλα τα κόμματα συγκλίνουμε σε μία εθνική γραμμή: Καμία ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας!».

No Comments Yet

Comments are closed