Γιώργος Γιαννόπουλος: Αποθεώνει τον Χρήστο Μάστορα ως Καζαντζίδη: «Ένα μεγάλο ”μπράβο” αγόρι μου»

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος με μία μακροσκελή ανάρτησή του, αποκάλυψε ένα άγνωστο παρασκήνιο της νέας πολλά υποσχόμενης ταινίας που είναι βασισμένη στη ζωή και την τεράστια καριέρα του αξέχαστου Στέλιου Καζαντζίδη.

Συγχρόνως, όμως, θέλησε να επαινέσει και το ήθος αλλά και το ταλέντο του Χρήστου Μάστορα τον οποίο θα δούμε ως Στέλιο Καζαντζίδη στην ταινία. Συγκεκριμένα, με πολύ χιούμορ αλλά και σαφήνεια, ο Γιώργος Γιαννόπουλος έγραψε για την ταινία, τον Χρήστο Μάστορα και τη συνεργασία τους:

mastoras-kazantzidis-3.jpg

«Στις 5 Μαΐου του 1789, όπου έγινε η Γαλλική επανάσταση αποφοίτησα από την Δραματική σχολή Αθηνών, του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Στις πτυχιακές μου εξετάσεις με είδαν οι σκηνοθέτες Γιώργος Κόρρας και Χρήστος Βούπουρας για την ταινία ο Λιποτάκτης. Την ταινία είδε η συγχωρεμένη σκηνοθέτης και συμπατριώτισσα μου, από το Ασπρόχωμα Μεσσηνίας Φρίντα Λιάππα και με κλείνει για την ταινία της, Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης. Στο καπάκι είχε ακουστεί το όνομα μου και καθώς οι σκηνοθέτες έψαχναν για νέα φυντάνια, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος με κλείνει για την ταινία του Άντε γεια. Έλα όμως που καπακόνανε οι ημερομηνίες και άφησα το Αντε γεια καθώς είχα κλείσει πρώτα την Φρίντα Λιάππα.

Από τότε χαθήκαμε με τον Γιώργο ρίχναμε κάποιο τηλέφωνο για τα χρόνια μας πολλά και αμοιβαία συγχαρητήρια για τις δουλειές μας, όταν συναντιόμαστε, με κοινό πόθο πότε θα δουλέψουμε μαζί. Τώρα, πριν κάποιους μήνες κλείνω μια ιδιαίτερη δουλειά, «ΥΠΑΡΧΩ, ο μύθος ζει», που αφορά την ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη, βασισμένη σε αφηγήσεις της Βάσως Καζαντζίδη, σε κείμενα Ηλία Φιλίππου, μια ιδέα δίκη μου, όπου ανασταίνω αυτό τον μύθο και έρχεται στο σήμερα και σχολιάζει την επικαιρότητα, και πιο πολύ τα μουσικά δρώμενα. Με τραγουδιστές, δυο μεγάλες λαϊκές φωνές, τον Πέτρο Ίμβριο και τον Γιώργο Δασκουλίδη και εμένα ως αφηγητή και ερμηνευτή, σε σκηνοθεσία Νίκου Σούλη.

mastoras-kazantzidis-6.jpg

Περιοδεία στην Ελλάδα και στον απανταχού Ελληνισμό της Γης. Θα ενημερωθείτε στην ώρα σας. Ξυπνάω ένα πρωί και διαβάζω ότι γίνεται ταινία η ζωή του Καζαντζίδη με πρωταγωνιστή στον ομώνυμο ρόλο τον τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα. Σημαδιακό λέω. Χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί όταν κάτι το γουστάρω, το διεκδικώ, είμαι της Αμερικάνικης σχολής, τον παίρνω τηλέφωνο. Αυτό κι αυτό, ευχαριστώ Γιωργάρα μου που με πήρες, δεν έχει όμως ρόλους μεγάλους στην αξία σου. Οκ. Φιλιά, καλή επιτυχία. Δεν περνάει ένας μήνας, βλέπω κλίση Τσεμπερόπουλος. Μου λέει ντρέπομαι ρε George, που στο λέω, αλλά σε σκέφτηκε ο Μάκης ο Γαζής, που κάνει το casting της ταινίας, να κάνεις τον ρόλο του Χειλά, που είχε την περιβόητη ΤΡΙΑΝΑ που τραγουδούσε ο Στέλιος.

Δεν είναι τίποτα μου λέει ο ρόλος, αλλά θα ήθελα να τον κάνεις, να του δώσεις ένα βάρος. ”Πας καλά;” του λέω, ”θα το κάνω, για σένα, για την ταινία, για τον μύθο any way”. Μην σας τα πολυλογώ.

mastoras-kazantzidis.jpg

Αρχίσαμε πρόβες, με τον Χρήστο Μάστορα και διαπιστώνω το ταλέντο του, αλλά και την ταπεινότητα, την ευγένεια και την μετριοφροσύνη του, αξίες που συνάδουν με έναν ταλαντούχο άνθρωπο.

Σήμερα τελείωσα τα γυρίσματα.

Συμπέρασμα. Είμαι χαρούμενος για αυτή την δουλειά, αλλά περισσότερο γιατί συνεργάστηκα με αυτό το ταλαντούχο πλάσμα που θα γράψει την ιστορία του, στην αυριανή Ελλάδα του πολιτισμού και της τέχνης. Ένα μεγάλο σου «μπράβο» αγόρι μου. Και σε εσένα φίλε Γιώργο που ανακάλυψες νέο αίμα να μπολιάσεις την Ελλάδα της δημιουργίας, της ταπεινότητας και της εργασίας. Ζήτω η νέα Ελλάδα που θα ανθίσει με το νέο που έρχεται!!!».