Γιατί τα λουλούδια είναι τα καλύτερα δώρα; Οι επιστήμονες απαντούν

από Team MyPortal.gr
sms

Τα λουλούδια είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε την αγάπη, την ευγνωμοσύνη ή και την αφοσίωση μας αλλά και να φτιάξουμε τη διάθεση κάποιου μετά από μία δύσκολη μέρα.

Αυτό είναι κάτι που στο online ανθοπωλείο eflowers.gr το γνωρίζουν καλά και γι’ αυτό φροντίζουν να σας παρέχουν τα καλύτερα δώρα για κάθε περίσταση, ενώ μία πρόσφατη επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: ότι τα λουλούδια από ανθοπωλεία είναι η καλύτερη πρόταση για ποιοτικά δώρα.

Συγκεκριμένα η ψυχολόγος Δρ. Τζάνετ Χάβιλαντ Τζόουνς από το Πανεπιστήμιο του Ράτζερς και η ομάδα της, πραγματοποίησαν μία εκτεταμένη μελέτη στην οποία κατάφεραν να αποδείξουν ότι τα λουλούδια από τα ανθοπωλεία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην διάθεση μας και την καλή ψυχική μας υγεία.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια της έρευνας, η ομάδα μελέτησε για ένα χρόνο τις συναισθηματικές διακυμάνσεις ανθρώπων που λάμβαναν ως δώρα λουλούδια από ανθοπωλεία και κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

  • Τα λουλούδια συνδέονται άμεσα με την ευτυχία
    Όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα εξέφρασαν ειλικρινή συναισθήματα ευτυχίας και ευγνωμοσύνης όταν λάμβαναν ως δώρα λουλούδια από ανθοπωλεία. Μάλιστα  αυτή η αντίδραση ήταν γενική, ανεξάρτητα από την ηλικία του ατόμου.
  • Τα λουλούδια έχουν μια μακροπρόθεσμη θετική επίδραση στη διάθεση
    Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στη μελέτη σημείωσαν μία μείωση του αισθήματος άγχους, κατάθλιψης και έντασης για ένα διάστημα μετά την παραλαβή λουλουδιών από ανθοπωλεία, και παρουσίασαν σταδιακά μια μεγαλύτερη αίσθηση απόλαυσης και ικανοποίησης από τη ζωή τους.
  • Τα λουλούδια μας φέρνουν πιο κοντά
    Για κάποιο λόγο, που μάλλον σχετίζεται με την γενικότερη καλή διάθεση των συμμετεχόντων, η παρουσία των λουλουδιών οδήγησε σε αυξημένη επαφή με την οικογένεια και τους φίλους.

Τώρα μπορείτε κι εσείς να κάνετε τη ζωή σας και των αγαπημένων σας προσώπων πιο όμορφη με λουλούδια από τα ανθοπωλεία eflowers.

Η τεράστια ποικιλία λουλουδιών σε απίθανα χρώματα και εντυπωσιακούς συνδυασμούς που θα βρείτε στο online ανθοπωλείο e-flowers.gr τα κάνουν ιδανικά για κάθε περίσταση.