Γεωργιάδης: Ρεκόρ επενδύσεων, τουρισμού και εξαγωγών

από Team MyPortal.gr
sms

Την επίτευξη τριπλού ρεκόρ, για πρώτη φορά στην ελληνική οικονομία, από τη μέτρηση των δεικτών, υπογράμμισε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε, πρόκειται για ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών, ρεκόρ τουρισμού και τουριστικών εισπράξεων και ρεκόρ εξαγωγών.

Συμπλήρωσε δε πως, αυτή η επιτυχία γίνεται προσπάθεια να επιστρέφεται σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται. «Καταφέρνουμε και κάνουμε την οικονομία μας να πηγαίνει καλύτερα και επιστρέφουμε αυτό το περίσσευμα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και σε όσους περισσότερους μπορούμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπογράμμισε ότι τα τρία χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ, έχει αποδειχθεί ότι επιδεικνύεται κοινωνική ευαισθησία και στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη. Μάλιστα ανέφερε ότι τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η ελληνική Κυβέρνηση, ιδιαίτερα στην ενέργεια είναι τα πιο μεγάλα, τα πιο γενναία, τα πιο ισχυρά μέτρα σε όλη την Ευρώπη.

Για τις αυξήσεις τιμών στα καυσόξυλα και στο πέλετ

Ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε άμεσες παρεμβάσεις στις τιμές των καυσόξυλων και του πέλετ, γνωστοποιώντας πως, έχει συγκαλέσει εντός της εβδομάδας σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς. Τόνισε ότι δεν θα επιτραπεί η αισχροκέρδεια στην ξυλεία, εξαιτίας των αυξήσεων στο φυσικό αέριο.

Διευκρίνισε ότι, οι τιμές ωθούνται σε αύξηση επειδή δεν υφίσταται πλέον η αγορά της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Για τις εξαγγελίες σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο νέο ΕΠΑΝΕΚ ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ που θα επιδοτεί την αλλαγή εξοπλισμού για ενεργειακή εξοικονόμηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ με επιδότηση από το ΕΣΠΑ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για ιδιοκατανάλωση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Όλα τα μέτρα που εξαγγείλαμε αφορούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ειδικά στο λιανικό εμπόριο. Η αύξηση των συντάξεων, η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, η αύξηση των μισθών των γιατρών δεν δημιουργεί ρευστότητα στην αγορά που επιστρέφει σε όλα τα καταστήματα που έχουν εργασία; Ή είναι αδιάφορη για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα;», σημείωσε χαρακτηριστικά.