Γεωργιάδης: Εξετάζεται πλαφόν στην τιμή των καυσόξυλων και πέλετ

από Team MyPortal.gr
sms

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε παρέμβαση στην τιμή των καυσόξυλων και πέλετ, η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

«Ασχολείται ήδη η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και συγκαλώ σύσκεψη για πλαφόν. Σίγουρα θα υπάρξει παρέμβαση στην αγορά, αλλά το πλαφόν στη λιανική τιμή πώλησης θέλω να είναι σε σημείο που να μην προκαλέσει μαύρη αγορά» ανέφερε σχετικά στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τις έμμεσες ανατιμήσεις σε κλάδους, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) ελέγχει πλέον στα σούπερ μάρκετ και το ενδεχόμενο μειωμένης ποσότητας.

Φυσικό αέριο: «Έξι φορές φθηνότερο από το πετρέλαιο αλλά, μιλάμε για φέτος»

«Όταν λέγαμε ότι το φυσικό αέριο ηταν φθηνότερο δεν είχαμε προβλέψει ότι ο Πούτιν θα κάνει πόλεμο και το πετρέλαιο θα εξελιχθεί φθηνότερο κατά έξι φορές . Για όσους έβγαλαν τον καυστήρα το κόστος είναι της τάξης των 400 το πολύ ευρώ δηλαδή για πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων είναι 1.000 ευρώ. Μιλάμε για φέτος, εάν ο πόλεμος τελειώσει το φυσικό αέριο θα πέσει. Το φυσικό αέριο είναι πιο φιλικό για το περιβάλλον, το χρειαζόμαστε και θα ξανασυναντηθούμε.

Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει η τιμή του φυσικού αερίου το χειμώνα. Δεν βγαίνουν τα νούμερα για να καλυφθεί η αύξηση, από 160, στα 400 το 2021 και φέτος στα 1600, αλλά τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αποκλιμάκωση με την πανευρωπαϊκή έκκληση για οικονομία».

«Αίσχος ο φιλορωσισμός του ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα σχετικά με χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων της Ευρώπης από τη Ρωσία από το 2014, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «μετά βεβαιότητας δεν εμπλέκεται η Νέα Δημοκρατία», ενώ μίλησε για αντίστοιχες απκαλύψεις στο απρελθόν στην Ελλάδα παραπέμποντας στα εγκαίνια τηλεοπτικού σταθμού «όπου είχε παρευρεθεί το υπουργικό συμβούλιο Τσίπρα».

Αναμένουμε να μάθουμε ποια κόμματα πήραν λεφτά και στην Ελλάδα, πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητο ότι το φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ονοματίστηκε Σπούτνικ όταν όλος ο πλανήτης κατηγορεί τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για αίσχος αναφερόμενος και στην ομιλία Τσίπρα στο Φεστιβάλ, αλλά και στον «φιλορωσισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.