Γ. Βαρουφάκης: Θλίβομαι που ο κ. Τσίπρας έχει πέσει τόσο χαμηλά

από Team MyPortal.gr
sms

Θλίβομαι που ένας άνθρωπος με τον οποίον, έστω και για λίγους μήνες, δώσαμε έναν ωραίο, κοινό αγώνα υπέρ του λαού μας έχει πέσει τόσο χαμηλά». Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση  του Γιάνη Βαρουφάκη σε όσα είπε για εκείνον και το σχέδιο «Δήμητρα» ο Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή διακαναλική συνέντευξή του, καθώς τον κατηγόρησε ότι επανέφερε το φόβο στους πολίτες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έθεσε ταυτόχρονα το διπλό εκλογικό στόχο, να αποκαθηλωθεί η κυβέρνηση αφενός, να τεθούν εμπόδια σε «μια κυβέρνηση με υποτιθέμενο “προοδευτικό” πρόσημο να συνεχίσει την εφαρμογή των ολιγαρχικών πολιτικών».

Ο Γ. Βαρουφάκης κλείνει, εξ άλλου, το παράθυρο της συνεργασίας και στις δεύτερες κάλπες για πρακτικούς λόγους:  «Για μια εβδομάδα μετά την επόμενη Κυριακή, το πολιτικό προσωπικό θα είναι «χαμένο» μέσα στον κουρνιαχτό των «τριήμερων». Αμέσως μετά θα ξαναρχίσει η προεκλογική καμπάνια που, πολύ απλά, δεν αφήνει περιθώριο για νηφάλιο διάλογο – πόσο μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα είναι εγκλωβισμένα σε ένα πόλεμο αλληλο-εξόντωσης. Σε αυτό το κλίμα προεκλογικός διάλογος με στόχο την προγραμματική σύγκλιση είναι αδύνατος»

Και συνέχισε: «Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καλούσε σε διάλογο πριν ενάμιση χρόνο. Δυστυχώς, αρνούμενη αυτό τον διάλογο, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά γύρισε την πλάτη στις δυνατότητες συνεργασίας που έφερε η απλή αναλογική».

Επίσης, κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ότι έχουν απεμπολήσει τις ιδεολογίες τους καιρό τώρα.

Μέσω της συνέντευξής του, παρέθεσε συνοπτικά τις βασικές προτάσεις του προγράμματός του για όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, καθώς, όμως, και για το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας.

Επέμεινε στη θέση του για υλοποίηση του σχεδίου «Δήμητρας»,  την κατάργηση του «Χρηματιστηρίου Ενέργειας», την κρατικοποίηση της ΔΕΗ, την κατάργηση του «Υπερταμείου» κ.α.