Γ. Τούντας: Θα αυξηθούν οι θάνατοι από κορονοϊό τους επόμενους μήνες

από Team MyPortal.gr
sms

Με αφορμή  τις νέες παραλλαγές και μεταλλάξεις, ο καθ. Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής Γιάννης Τούντας εξέφρασε την άποψη πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει από τον ιό.

«Η πανδημία είναι ακόμα εδώ και θα είναι μπροστά μας τουλάχιστον στους επόμενους λίγους μήνες. Και αυτό το τονίζω γιατί πολλοί θεωρούν ότι η πανδημία είναι πίσω μας με 150 νεκρούς, κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα, είπε στην ΕΡΤ ο κ.Τούντας.

Να είμαστε πιο ανήσυχοι αν δεν κάνουμε τις 4 δόσεις

«Φοβάμαι ότι έχουμε προχωρήσει σε μία πρώιμη χαλάρωση ορισμένων μέτρων, κυρίως της μάσκας και έχουμε επίσης έναν εφησυχασμό που μας οδηγεί σε περισσότερες απειλές για την υγεία μας και για τη ζωή μας» πρόσθεσε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

Αναφερόμενος στην Kraken (Κράκεν) την καινούργια υποπαραλλαγή που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε όλο τον κόσμο επισήμανε ότι ματαλλάσσεται πολύ συχνά. «Περίπου κάθε δύο με τρεις μήνες έχουμε κάποια καινούργια μετάλλαξη ή παραλλαγή. Η συγκεκριμένη είναι στο πλαίσιο της «μετάλλαξης Ο» και δεν είναι πιο τοξική, αλλά είναι όμως πιο μεταδοτική.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι πάντα πρέπει να είμαστε πιο ανήσυχοι αν δεν έχουμε κάνει τις τέσσερις δόσεις. Ο επιστήμονας τάχθηκε υπέρ της χρήσης μάσκας τους επόμενους μήνες σε δημόσιους χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς, μια και μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Επίσης, διευκρίνισε ότι «οι απειροελάχιστες παρενέργειες όταν τις ζυγίζουμε και τις συγκρίνουμε με τα τεράστια οφέλη από τα εμβόλια και από το συγκεκριμένο εμβόλιο, η σύγκριση είναι συντριπτική. Με το εμβόλιο σώσαμε μέχρι τώρα εκατομμύρια ζωές και έχουμε ελάχιστες τέτοιες, πιθανές, παρενέργειες. Δεν πρέπει ο κόσμος με κανένα τρόπο να διστάζει να κάνει το εμβόλιο, στο όνομα μιας απειροελάχιστης παρενέργειας, όταν το εμβόλιο του σώζει τη ζωή του».