Γ. Στεργίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκηρύσσει και δεν μετανιώνει για τίποτα

από Team MyPortal.gr
sms

«H όποια αυτοκριτική τους περιορίζεται στα επουσιώδη. Δεν αποκηρύσσουν τίποτα, δεν μετανιώνουν για τίποτα. Τις μεθόδους και τις τακτικές που χρησιμοποίησαν επικρίνουν μόνον. Δεν αγγίζουν καθόλου τις κεντρικές πολιτικές επιλογές και στοχεύσεις που σημάδεψαν και πισωγύρισαν τη χώρα. Εκεί, όλα ήταν καλώς καμωμένα. Όσα ουτοπικά διακονούσαν πριν το 2015, στα ίδια επιμένουν και τώρα» υπογράμμισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου στην ομιλία του στην πολιτική επιτροπή του κόμματος.
Αναφερόμενος στον απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση είπε πως «φόρτωσαν όλες τις ευθύνες για εκείνο το πρώτο εξάμηνο του ‘15, στον Βαρουφάκη, ωσάν να μην υπήρχε άλλος σε εκείνη την κυβέρνηση» και συμπλήρωσε ότι «μοιραία δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα στους αναγνώστες του κειμένου: Πότε έγινε άραγε πρωθυπουργός ο κύριος Τσίπρας; Τον Ιανουάριο του 2015 ή μήπως τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους; Ή όταν πήρε διαζύγιο με τον κ. Καμμένο. Ή μήπως δεν κυβέρνησε ποτέ; Γιατί τώρα τελευταία κριτικάροντας τη Νέα Δημοκρατία μάς αραδιάζουν δεκάδες μέτρα που θα έπαιρναν, εάν ήταν κυβέρνηση… Δικαιούμαστε, λοιπόν, να συμπεράνουμε πως όλη κι όλη η αυτοκριτική που έκαναν συνοψίζεται στο εξής: ο ζουρνάς με τον οποίο θα χόρευαν τις αγορές το 2015, έπρεπε να είναι ηλεκτρική κιθάρα».
Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κυβερνητισμό και σημείωσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το – άνευ όρων και προϋποθέσεων – άνοιγμα του κόμματος σε συνταξιοδοτημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εκεί αποσκοπεί και η αναφορά Τσίπρα περί “ αρμών της εξουσίας”».
Είπε πως η κυβέρνηση Τσίπρα ασχολήθηκε με τους «αρμούς» της εξουσίας και έφερε ως παραδείγματα «την σκευωρία της Novartis, τις ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη για τον στιγματισμό πολιτικών αντιπάλων, την δήλωση Πολάκη “ να στείλουμε και κανέναν στη φυλακή, αλλιώς εκλογές δεν κερδίζουμε”, τον νόμο Παππά για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα ως εγγύηση, να στήσουν στρατευμένο κανάλι τηλεόρασης με ανύπαρκτα όπως αποδείχθηκε χρήματα, τον διορισμό Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, τον πόλεμο με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος». Τόνισε πως «μόλις πριν μια εβδομάδα ο προεδρικός Πολάκης δεν άσκησε κριτική στο κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως υποστηρίζει, κακώς δεν ξήλωσαν τις ηγεσίες όλων των ανεξάρτητων αρχών; Η σιωπή Τσίπρα σε εκείνη την ίδια συνεδρίαση της Κεντρικής τους Επιτροπής πώς μπορεί να εκληφθεί; Ειδικά μάλιστα όταν γίνεται σε αντιδιαστολή, με την έκρηξη των κ.κ. Σκουρλέτη και Βούτση».
Ανέφερε ότι «όσοι υποστηρίζουν το δήθεν άνοιγμα στη σοσιαλδημοκρατία και το μεσαίο χώρο, με πρώτο και καλύτερο τον Τσίπρα, είναι αυτοί τελικά που εισηγούνται μεθόδους και πρακτικές στον πολιτικό βίο που λίγο απέχουν από το να χαρακτηριστούν τυχοδιωκτικές». Συμπλήρωσε πως «είναι πολύ πιο ουσιαστικό για τον τόπο και την ποιότητα της δημοκρατίας μας η αντιπαράθεση επιχειρημάτων με πολιτικούς, όπως ο Σκουρλέτης και ο Βούτσης, κι ας διαφωνούμε συθέμελα μαζί τους παρά με εκείνους που επενδύουν στον καιροσκοπισμό, κάνουν την εξουσία αυτοσκοπό και λάφυρο τη νομή της».
Τόνισε πως η κυβέρνηση έχει έργο και είπε ότι «εισήγαγε μία νέα φιλοσοφία διακυβέρνησης της χώρας που συνδυάζει αρχές σύγχρονης διοίκησης με πρακτικές υψηλού πολιτικού συμβολισμού». Πρόσθεσε ότι «έχουν στον πυρήνα τους, το συγκεκριμένο και το μετρήσιμο. Εκεί όπου δοκιμάζεται, η επιτυχία των εφαρμοσμένων πολιτικών. Στον αγώνα για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών. Όχι στα συνθήματα και στις γενικότητες που συνηθίσαμε».

Προετοιμασία, συλλογικότητα και διαρκής αξιολόγηση είναι τα υλικά του νέου Μοντέλου Διακυβέρνησης που οικοδομεί ο Μητσοτάκης, είπε ο κ. Στεργίου και συμπλήρωσε ότι «η Κυβέρνηση τρέχει με ταχύτητες πρωτόγνωρες και ο κομματικός μας οργανισμός οφείλει να προσαρμόσει αναλόγως τους ρυθμούς του».
Σε ό,τι αφορά την κομματική οργάνωση προανήγγειλε σύντομα εσωκομματικές εκλογές ενίσχυση της λειτουργίας των οργανώσεων με βελτιώσεις του κανονισμού που εγκρίνονται και πυκνές ενημερωτικές συναντήσεις της οργανωμένης βάσης με ηγετικά στελέχη του κόμματος αλλά και με μέλη της κυβέρνησης.
Είπε επίσης ότι στη συνέχεια «θα προχωρήσουμε και στην ανάδειξη των συνέδρων για το 14ο Συνέδριο όπου θα εκλεγεί και η νέα Πολιτική Επιτροπή».