Γ.Σταθάκης στο MyPortal.gr (vid): Εξοικονομώ, η λέξη των ημερών. Διπλασιάσαμε τους πόρους για να μπορέσει να χωρέσει η συντριπτική πλειοψηφία

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.Γιώργος Σταθάκης, μιλάει στην διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή «30+3» της WebTV του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Έχοντας διατελέσει Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αλλά και Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, περιγράφει τι έχει αλλάξει στον τρόπο διακυβέρνησης από το 2015 μέχρι σήμερα και αν οι επιδόσεις τόσο του ίδιου όσο και συνολικά της κυβέρνησης θα μπορούσαν να είναι καλύτερες.

Αναφέρεται επίσης στην περίοδο των περίφημων διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, και απαντάει στο ερώτημα αν ως αντιπολίτευση είχαν πει περισσότερα από όσα θα έπρεπε.

Προσδιορίζει τι είναι καθαρή έξοδος και πως θα επιτευχθεί, πως διατηρήσει η κυβέρνηση την επιτυχία» στα δημόσια οικονομικά, αλλά και ότι προβλέπει μια ελάφρυνση κατηγοριών φόρων μέχρι το 2022.

Υπογραμμίζει ποια λάθος κουλτούρα έχουμε στην ενεργειακή πολιτική, πως θα αλλάξει και σε ποιο στάδιο είναι η πώληση της ΔΕΗ.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος δεν αποφεύγει να απατήσει στο μείζον θέμα που απασχολεί στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης σχετικά με το χωροταξικό, λέγοντας πως μέχρι τον Αύγουστο έχουν δεσμευτεί να ολοκληρωθεί η έγκριση του περιφερειακού σχεδίου.

Παραδέχεται ότι το θέμα των ημερών είναι το πρόγραμμα «εξοικονομώ», περιγράφει τι συνέβη τις πρώτες μέρες που άνοιξε η πλατφόρμα, πως διπλασίασε τους πόρους για να είναι περισσότεροι οι ωφελούμενοι, ενώ δίνει το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίξει το πρόγραμμα και στην Αττική.

Απαντάει για το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές, αλλά και πως είναι η «συνύπαρξη» στην κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.

Ως πρώην πρόεδρος της εφημερίδας Η Αυγή αξιολογεί σήμερα την κατάσταση στα ΜΜΕ, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς.

Έχοντας περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα ως οικονομολόγος και καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης «ομολογεί» ότι του λείπουν και τι διαφορές έχει με τη σημερινή του ενασχόληση.

Σημειώνει για ποιους λόγους δεν ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του, αν θα παρότρυνε τα παιδιά του να φύγουν στο εξωτερικό και πως διαθέτει τον ελεύθερο του χρόνο.