Γ. Οικονόμου: Ούτε σκεφτόμαστε, ούτε υπάρχει ενδεχόμενο σύμπραξης ΝΔ με το κόμμα Βελόπουλου

από Team MyPortal.gr
sms

Επισημαίνοντας ότι με τον εκλογικό χρόνο η κυβέρνηση “δεν κάνει παιχνίδια”, καθώς ο ορίζοντας για την εθνική κάλπη είναι σαφής, ο κ. Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ξεκαθάρισε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία και…έκοψε κάθε σενάριο για σύμπραξη με την Ελληνική Λύση.

“Πρέπει να έχεις τον ελάχιστο παρονομαστή σε θέματα αξιών και αρχών. Και Τέτοιος δεν υπάρχει με τον κ. Βελόπουλο. Ούτε το σκέφτεται η κυβέρνηση, ούτε υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του. “Πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να σχηματίσουμε μία κυβέρνηση, όπως αυτή που έχουμε από το 2019 μέχρι σήμερα”, ανέφερε, χαρακτηρίζοντας “απόλυτα εφικτό στόχο” την αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες του 2023.

Με το βλέμμα στα ελληνοτουρκικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρόεδρος του εξ’ ανατολών γείτονα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μία απαράδεκτη κίνηση, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τον ΟΗΕ ως βήμα χυδαίας προπαγάνδας εναντίον της χώρας μας. Επεσήμανε, δε, πως για να μπορείς να επικαλείσαι τις έννοιες του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας πρέπει να τις σέβεσαι και να τις εφαρμόζεις.

“Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει με επιχειρήματα που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο. Ψύχραιμα, αποφασιστικά, όπως πάντα έτσι και τώρα, θα δώσει απαντήσεις στην προκλητικότητα και τους ανυπόστατους ισχυρισμούς…”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.