Γ. Οικονόμου: Όποια δυνατότητα υπάρχει, μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα

από Team MyPortal.gr
sms

κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι συμπεριφέρεται με σωφροσύνη και παράλληλα πάντα βρίσκει τρόπους να στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας και των πολιτών». Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αφήνοντας, παράλληλα, ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω στήριξη του κράτους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ και ερωτηθείς, ειδικότερα, για το εάν κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέες παροχές έως τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Οποιαδήποτε δυνατότητα υπάρχει, πάντοτε μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα».

Θέλοντας να δώσει έμφαση στη στήριξη που δείχνει η κυβέρνηση προς τους πολίτες, ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως «πέρυσι τέτοια εποχή η συζήτηση σε όλα τα σπίτια ήταν για το πως θα τα βγάλουν πέρα οι πολίτες με τους λογαριασμούς ρεύματος και φέτος αυτό είναι κάτι που δεν το συζητούν καν».

Για την παράταση της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Κληθείς να σχολιάσει την ανανέωση της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τον κ. Φλώρο και σημείωσε: «Δεν θα μπορούσε αυτή η σχέση εμπιστοσύνης να κλονιστεί από το υλικό ορισμένων ρυπαρών δικτύων που διοχετεύουν σε ορισμένους κύκλους».

«Το ερώτημα είναι αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων. Μήπως θα πρέπει να αναλογιστούν ποιος ωφελείται από αυτή τη στοχοποίηση;», διερωτήθηκε ο ίδιος και συνέχισε:

«Ουδέποτε έχει φτάσει στην κυβέρνηση αυτή η υποτιθέμενη έκθεση της ΕΥΠ για τον κ Φλώρο που αναφέρεται σε δημοσιεύματα, δεν ήταν σε καμία περίπτωση σε γνώση της κυβέρνησης κάτι τέτοιο. Αν έγινε κάτι τέτοιο θα αφορούσε συμπεριφορές εκτός πλαισίου στην ΕΥΠ κι αν έχει γίνει, δεν θα μείνει καμία σκιά».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι από την αρχή που έγιναν αναφορές στο θέμα των παρακολουθήσεων η κυβέρνηση δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια, προχώρησε σε αλλαγές προσώπων και προχώρησε στη δημιουργία Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου.

Για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές

Τέλος, μιλώντας για τη νομοθετική ρύθμιση που έρχεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και με την οποία εμποδίζεται η κάθοδος εγκληματικών οργανώσεων  στις εκλογές, με αιχμή την περίπτωση Κασιαδιάρη, ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε:

«Υπάρχει η απόπειρα συνεννόησης και ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική. Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τα απολύτως αυτονόητα πράματα δεν πρέπει να γίνονται πολιτική αντιπαράθεση».