Γ. Οικονόμου: Ο Κυρ. Μητσοτάκης αποδεδειγμένα αλλάζει τη χώρα

από Team MyPortal.gr
sms

Στην πλήρη αντίληψη και ωριμότητα του ελληνικού λαού στον δρόμο για τις εκλογές της 21ης Μαΐου αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο OPEN ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου.

«Στις εκλογές δεν πάμε με τα «αν» και με υποθέσεις, πάμε με προϋποθέσεις. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος, μας γνωρίζει όλους καλά και δεν περιμένει να μας γνωρίσει τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον χαρακτήρισε θιασώτη της αοριστίας με αυτό το αδιανόητο για τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό της χώρας, το οποίο κατά τη γνώμη του αποτελεί και θεσμικό ατόπημα, ενώ για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για ασάφεια στις δηλώσεις του. Για τους δυο αρχηγούς ανέφερε πως «το μοναδικό σαφές για το οποίο μάχονται είναι το ποιος διεκδικεί την «πατρότητα» του 1981, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι πιο κοντά στο 1940 παρά στο 2023».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι οι πολίτες, πηγαίνοντας προς τις κάλπες, θα αξιολογήσουν τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα ισχυρή, τονίζοντας πως αυτή είναι η κάλπη που έχουμε μπροστά μας, η κρίσιμη και σημαντική κάλπη είναι αυτήν την Κυριακή, 21 Μαΐου.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός που θα είναι εκεί να σηκώσει το τηλέφωνο όταν θα κληθεί να διαχειριστεί μια προσφυγική κρίση, σαν και αυτή που διαχειρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο, έχει σημασία. Ο πρωθυπουργός που θα λάβει τις αποφάσεις να ενισχύσει τη χώρα με αμυντικές συμφωνίες και εξοπλιστικά προγράμματα, σε μια νοτιοανατολική Ευρώπη που δεν θα είναι ποτέ σε ησυχία, έχει σημασία. Ο πρωθυπουργός που θα κληθεί να εισηγηθεί και να υλοποιήσει πολιτικές όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, το πλαφόν στο φυσικό αέριο, να πρωταγωνιστήσει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο των σύγχρονων απειλών που αισθάνεται η χώρα, έχει σημασία. Ο πρωθυπουργός που θα είναι εκεί να βάλει συνθήκες αξιολόγησης και να σπρώξει την Ελλάδα για να αλλάξει -ίσως όχι με τους ρυθμούς που θα θέλαμε παντού, όμως αλλάζει- έχει σημασία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι αυτό το βάρος μπορεί να το σηκώσει. Ο λαός μας έχει αμάχητο τεκμήριο για το τι έκανε και τι έλεγε ο καθένας όσο κυβέρνησε».

Ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι «δύο κοινά σημεία είναι αυτά που ενώνουν το αντιπολιτευτικό φάσμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο κοινό σημείο είναι το μένος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το δεύτερο κοινό σημείο είναι η περιγραφή μιας πραγματικότητας που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του σήμερα. Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι είναι λυμένα όλα τα προβλήματα και όλα είναι ρόδινα. Δεν θα μπορούσαν να είναι ρόδινα σε ένα τυφώνα παγκόσμιων κρίσεων. Όμως, όπως και να το κάνουμε, η Ελλάδα δεν είναι ούτε τριτοκοσμική δικτατορία, ούτε ανελεύθερο καθεστώς στον Τύπο, ούτε παρουσιάζει σε επίπεδο κοινωνίας και οικονομίας αυτά που υποστηρίζουν. Στην εκπαίδευση 25.000 εκπαιδευτικοί διορίστηκαν μετά από 12 χρόνια, στην υγεία στηρίξαμε το ΕΣΥ για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Οι θιασώτες της συναίνεσης και της απλής αναλογικής -γιατί εμείς δεν πιστεύουμε στην απλή αναλογική, δεν το κρύψαμε, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει η πολιτική πρώτη ύλη- πώς μέσα σε 40 μέρες προεκλογικής περιόδου δεν συμφωνούν σε τίποτα και σε δυο μέρες θα το κάνουν; Αυτό του «άλλα λέμε πριν τις εκλογές και άλλα κάνουμε μετά» αποτελεί από μόνο του ύβρις και προσβολή στη νοημοσύνη των πολιτών. Πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, αυτός που οι πολίτες θα διαλέξουν ως πρωθυπουργό» κατέληξε.