Γ. Οικονόμου: Εκτός ψηφοδελτίων Μ. Σπυράκη, Σ. Νικολάου, Θ. Χειμάρας

από Team MyPortal.gr
sms

«Το θέμα έχει κλείσει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τη συμμετοχή ή όχι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ της Μαρίας Σπυράκη, της Σοφίας Νικολάου και του Θάνου Χειμάρα.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης και ερωτηθείς σχετικά για τα προαναφερόμενα πρόσωπα, εάν θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται ζήτημα, όπερ και σημαίνει ότι μετά τις παραιτήσεις του η Σοφία Νικολάου και ο Θάνος Χειμάρας δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Μαρία Σπυράκη για την οποία υπάρχει αναστολή της ιδιότητάς της ως μέλους της ΝΔ.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα μη συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του Νίκου Παπαθανάση, ενώ ζήτησε υπομονή έως ότου ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, οπότε και θα γίνει γνωστό αν θα είναι υποψήφιος ο Κώστας ΑχΚαραμανλής.

Για τις εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η θέση της ΝΔ είναι πεντακάθαρη: «Πηγαίνοντας στις εκλογές αναδεικνύουμε ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι η καθοριστική κάλπη.  Εκεί θα κατοχυρώσουμε όσα πετύχαμε ή θα γυρίσουμε πίσω. Ζητάμε καθαρή εντολή, ισχυρής ΝΔ, ώστε να προκύψει σταθερή  κυβέρνηση σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής», ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο η ΝΔ να συζητήσει την επαναφορά της απλής αναλογικής.

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες μετά τις δεύτερη κάλπες, παρέπεμψε τα εν λόγω ερωτήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Ρωτήστε τους κ.κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη που πιστεύουν στην απλή αναλογική και αν βγάλετε άκρη πείτε το και σε μας. Εμείς έχουμε κρυστάλλινη και πεντακάθαρη θέση επί του θέματος».