Γ. Οικονόμου: Αυξημένος ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων το γ΄ τρίμηνο του 2022

από Team MyPortal.gr
sms

Στη μεγάλη αύξηση του τζίρου των ελληνικών επιχειρήσεων το 2022 αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο, ο κύκλος εργασιών του συνόλου των επιχειρήσεων αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2022 και έφτασε τα 133,26 δισ. ευρώ, δηλαδή 42,8% καλύτερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου και επισημαίνει: «Είχε προηγηθεί εφάμιλλη θετική επίδοση το δεύτερο τρίμηνο».

Η αύξηση του κύκλου εργασιών για τον εμπορικό κόσμο είχε αρχίσει μετά τη χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών που επέβαλε η πανδημία. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι μετά τον Μάρτιο του 2021 άρχισε μία σχεδόν αδιάλειπτα ανοδική τάση.

Το μεγαλύτερο άλμα το τρίτο τρίμηνο του 2022 σημειώθηκε στην κατηγορία της μεταποίησης, όπου ο τζίρος διευρύνθηκε κατά 44,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, κάτι που σύμφωνα με πηγές, δείχνει ότι οι θετικές εξελίξεις δεν είναι απλώς αποτέλεσμα της καλής τουριστικής περιόδου.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι από τους 17 μεγάλους κλάδους για τους οποίους υπάρχουν τριμηνιαία στοιχεία, στους 14 διαπιστώθηκε διψήφια αύξηση κύκλου εργασιών.

Βαριοπούλα ή βιβλιοθήκες θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Προηγουμένως μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ στο οποίο αναφέρει ότι «η Αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια και δέρνει».

«Πέρα από τις διαφορές μας. Όταν ακούς ανώτατη εκπαίδευση, ελληνικά πανεπιστήμια. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ότι μπαίνει η ελληνική αστυνομία και δέρνει; Θες να προσεγγίσεις τους νέους και αυτό σου έρχεται πρώτο στο μυαλό;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.