Γ.Μπέζος & Π.Φιλιππίδης στο MyPortal.gr (vid): Η Ελλάδα είναι ακόμη στην εποχή του εμφυλίου πολέμου

Δύο από τους πιο αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης, μιλούν στην web εκπομπή «30+3» του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα με το έργο του Αριστοφάνη, «Λυσιστράτη» και εξηγούν γιατί είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η συζήτηση με τις δύο αυτές ενδιαφέρουσες προσωπικότητες κινήθηκε σε όλα τα θέματα, με αναφορά στις επενδύσεις που δεν γίνονται, στις αμοιβές που δεν δίνονται, στην έλλειψη παιδείας, ενώ σχολιάζουν την πολιτική κατάσταση της χώρας αλλά και τις προσωπικές τους επιλογές.

Τολμούν να εκφράζουν τις θέσεις τους δημόσια και τεκμηριωμένα και απαντούν για το αν οι ίδιοι έχουν δεχτεί επιθέσεις για απόψεις που έχουν εκφράσει.

Αναφέρονται στους ανθρώπους που δεν αλλάζουν, αλλά και στη δύναμη που έχουν οι γυναίκες στην εποχή μας.

«Η κοινωνία μας είναι μητριαρχική. Οι γυναίκες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπέζος επισημαίνει ότι το βασικό στοιχείο στο έργο του Αριστοφάνη ήταν η «κατάληψη» του δημόσιου ταμείου από τις γυναίκες και όχι η σεξουαλική εποχή, με τον τότε υπουργό οικονομικών να έχει όπως και σήμερα βασικό ρόλο.

Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέει «Η ψήφος εμπεριέχει και την ευθύνη πως το διαχειρίζεσαι αυτό. Έτσι όπως έχει γίνει η πολιτική…ο πολίτης τι μπορεί να κάνει; Αυτό είναι ο πόλεμος»

Από την πλευρά του ο Πέτρος Φιλιππίδης τονίζει ότι: «Ο πόλεμος είναι στην τσέπη. Τις αξίες τις θυμόμαστε όταν δεν έχουμε λεφτά»
Και οι δύο περιγράφουν τη σημασία της ψήφου και πως έχει χάσει τη δύναμή της. Απαντάνε αν θα είναι υποψήφιοι και αν είναι οπαδοί κάποιας ομάδας.
Παραδέχονται ότι δεν παίρνουν χρήματα για τις επαναλήψεις από τις τηλεοπτικές σειρές, στις οποίες συμμετείχαν,  και αποκαλύπτουν ότι ετοιμάζουν κάτι νέο για την τηλεόραση.

No Comments Yet

Comments are closed