Γ.Καμίνης στο MyPortal.gr (vid): Η κυβέρνηση με τον «Κλεισθένης Ι» προσπαθεί να βάλει πόδι σε έναν χώρο στον οποίο ακόμη είναι πολιτικά αδύναμη, της τοπικής αυτοδιοίκησης

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ.Γιώργος Καμίνης, μιλάει στην διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή «30+3» της WebTV του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Διανύοντας τη δεύτερη θητεία του στον παλαιότερο δήμο της χώρας κάνει τον απολογισμό των έργων που πέτυχε, ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες και πως κρίνει τις αλλαγές που φέρνει στην τοπική αυτοδιοίκηση το σχέδιο της κυβέρνησης «Κλεισθένης Ι».

Απαντάει στο αν θα είναι ξανά υποψήφιος αλλά και αν θεωρεί ισχυρό αντίπαλό του τον Γιώργο Πατούλη και τον Κώστα Μπακογιάννη στην περίπτωση που διεκδικήσουν το αξίωμα.

Αναφέρεται στη σχέση που έχει με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον επικροτεί για τη διοργάνωση του Europride 2020.

Παρότι ο ίδιος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη ενώ κατάγεται από την Χίο και τα Ψαρά, έχει δεσμούς με την Θεσσαλονίκη, ενώ υπογραμμίζει το συνδετικό ρόλο που έχει η πόλη για την Αθήνα.

Με αφορμή την επίσκεψή του στα Σκόπια, σημειώνει πόσο σημαντική είναι η διπλωματία των πόλεων και πως μπορεί να βοηθήσει τις χώρες να έρθουν «πιο κοντά».

Ο κύριος Γιώργος Καμίνης, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι τμήμα του παλαιού καθεστώτος, αλλά και με ποιον τρόπο προσπάθησαν να «φιμώσουν» τον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης «ΑΘΗΝΑ 984».

Σχετικά με την τάση που δημιούργησε στο Κίνημα Αλλαγής, τη δράση Ανανέωση, απαντάει ποιος είναι ο ρόλος που θα ήθελε να έχει, αν θα είναι υποψήφιος και αν συμφωνεί με την άποψη των κυρίων Ν. Μαραντζίδη και Μουζέλη ότι «πρέπει» να είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον μετεκλογικά.

Επισημαίνει όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Δημοκρατία μετά από 10 χρόνια κρίσης, γιατί απαιτείται να είμαστε μια ανοιχτή κοινωνία και τι σημαίνει πολιτική συμμετοχή.

Υπενθυμίζει ότι παραμένει πάντα επίκουρος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει σχέση εξάρτησης με την πολιτική, εκφράζει τη θέση του για την αναδοχή παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και πως είναι να κάνεις πρωτοχρονιά στην πλατεία Συντάγματος ως Δήμαρχος.