Γ.Γ. Εμπορίου: Θα τιμωρηθεί η αισχροκέρδεια στην πώληση αντιολισθητικών αλυσίδων

από Team MyPortal.gr
sms

Την επιβολή προστίμου για όσους πούλησαν τις αντιολισθητικές αλυσίδες ακριβά, εν μέσω χιονιά που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μάρμπαρα» προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη από τα οποία θα εντοπιστούν οι παραβάτες.

Ανέφερε ότι η έννοια του «πλαφόν» στην τιμή είναι κάτι το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο σε μία ελεύθερη οικονομία. «Αν, για παράδειγμα, βάζαμε πλαφόν στις αλυσίδες, επειδή υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση, το πιο πιθανό ήταν ότι πολλές από αυτές τις αλυσίδες θα κατέληγαν στη μαύρη αγορά για να πωληθούν στις τιμές που θα ήθελε πραγματικά ο επιχειρηματίας. Θα προφασιζόταν ότι δεν έχει άλλες αλυσίδες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το κοινό» δήλωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Πρόσθεσε ότι, όταν υπάρχει αυξημένη ζήτηση λίγων ημερών εμφανίζονται κρούσματα κερδοσκοπίας. «Ακόμα και χωρίς καταγγελίες το γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και γι’ αυτό το λόγο ελέγχονται», όπως είπε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Απόστολος Ραυτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Όπως ανέφερε, κάθε φορά που έχουμε κάποια έκτακτη ανάγκη, το προϊόν αυτό πωλείται πάντα με καπέλο. Πρόσθεσε ότι στην Αθήνα υπάρχουν καταγγελίες για αλυσίδες, τις οποίες τις αγόραζαν 40 με 45 ευρώ και σήμερα τις αγόρασαν 70 ευρώ. «Μας έχουν στείλει και αποδείξεις, τις οποίες και εμείς, με τη σειρά μας, θα στείλουμε στο Υπουργείο προκειμένου να τις ελέγξει ξανά», σημείωσε.