Γ. Μπαλάφας: «Θα αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ για τους πρόσφυγες»

από Team MyPortal.gr
sms

Για την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία όσοι αιτούνται άσυλο μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους δεν θα είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και θα μπορούν να μετακινηθούν από τα ελληνικά νησιά μίλησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ο κ. Μπαλάφας ανέφερε ότι “Οπωσδήποτε δημιουργεί νέα δεδομένα η απόφαση αυτή, θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε με τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες”. Ακόμη, σημείωσε ότι η κοινή δήλωση του Μαρτίου 2016 για το προσφυγικό μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας δεν θα εκπέσει βάσει με αυτή την απόφαση του ΣτΕ.

Παράλληλα, επισήμανε πως η συμφωνία αυτή υποχρεώνει την ΕΕ να χρηματοδοτεί την Τουρκία και τις δομές φιλοξενίας για τα 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες που έχει η γειτονική χώρα. “Η ΕΕ ενώ είχε υποσχεθεί ένα άλφα ποσό προς την Τουρκία καθυστερεί την ολοκλήρωση της αποπληρωμής, της απόδοση του ποσού αυτού εξαιτίας της διαφοράς μεταξύ της Κομισιόν των κρατών – μελών και από την πλευρά του, επειδή μ’ αρέσει να είμαι ειλικρινής, ο Ερντογάν έχει δίκιο σε αυτό”, συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάφας.

Καταλήγοντας, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις αυξημένες προσφυγικές ροές υποστηρίζοντας πως το μεταναστευτικό “είναι γεμάτο ζητήματα που είναι απρόβλεπτα και που δεν εξαρτώνται από εμάς”.