Φον ντερ Λάιεν: 30 Ευρωπαίοι εμβολιάζονται κάθε δευτερόλεπτο – Ξεπεράσαμε τους 200 εκατ. εμβολιασμούς

Την πεποίθησή της πως το 70% των Ευρωπαίων θα έχουν εμβολιαστεί ως τον Ιούλιο εξέφρασε η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Twitter, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως τα κράτη μέλη της Ένωσης έχουν χορηγήσει περισσότερες από 200 εκατ. δόσεις εμβολίων στους πολίτες τους.

«Η ΕΕ έχει διανείμει 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, μέχρι τώρα, στους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού σε όλα κράτη-μέλη της Ένωσης.

«Οι 200 εκατ. δόσεις που έχουν διανεμηθεί στην ΕΕ καλύπτουν πάνω από τους μισούς ενήλικες για να εμβολιαστούν με μια δόση», ανέφερε στη συνέχεια η επικεφαλής της Κομισιόν, σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter.

Εν συνεχεία, η φον ντερ Λάιεν τόνισε πως «τριάντα Ευρωπαίοι πολίτες που εμβολιάζονται κάθε δευτερόλεπτο», εκφράζοντας την βεβαιότητα πως το 70% των Ευρωπαίων θα έχουν εμβολιαστεί ως τον Ιούλιο.

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διάθεσιμότητας των εμβολίων, σημειώνοντας πως η ΕΕ είναι ο κύριος εξαγωγέας εμβολίων παγκοσμίως, ενώ σημείωσε πως «άλλοι κρατούν την παραγωγή για τους εαυτούς τους».

«Οι εξαγωγές από την Ευρώπη πηγαίνουν σε πάνω από 90 χώρες», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την συμφωνία της με τις ΗΠΑ για την απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων.

«Καλούμε τη δεδομένη χρονική στιγμή να επιτραπούν οι εξαγωγές και να αρθούν τα μέτρα στους εφοδιασμούς», καταλήγει το μήνυμά της η επικεφαλής της Κομισιόν.

No Comments Yet

Comments are closed