Οι φίλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

από Team MyPortal.gr
sms

Με πολύ λίγους Θεσσαλονικείς έχει δημιουργήσει κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανεβαίνει αύριο στον Βορρά για το προσυνέδριο της ΝΔ. Σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά που είχαν φίλους στην πόλη και κάθε φορά που έρχονταν εδώ με τον θεσμικό τους ρόλο, έκαναν και τις σχετικές συναντήσεις. Ο πρώτος  στον αγαπημένο του «Βράχο» στην Καλαμαριά και ο δεύτερος στο «Clochard» στο κέντρο της πόλης.

Ο Μητσοτάκης αντίθετα αποφεύγει τις γαστρονομικές εξόδους. Είναι χαρακτηριστικό ότι όποτε έχει  διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη δεν βγήκε από το ξενοδοχείο ούτε συναντήθηκε με φίλους, είτε προσωπικούς είτε πολιτικούς. Κατά τη φετινή άνοδό του στη ΔΕΘ ήπιε ένα καφέ στο «Ολύμπιον» (φώτο επάνω), σε μια συνάντηση από την οποία πέρασαν όλοι οι βουλευτές και οι μνηστήρες για τη λίστα, ενώ πέρσι στη ΔΕΘ είχε φάει με τη σύζυγό του στο εστιατόριο «Οψοποιών Μαγγανεία». Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικοί λίγοι με τους οποίους υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός και ο οποίος είτε προϋπάρχει από παλιά και από γνωριμίες του πατέρα του είτε προέκυψε πιο πρόσφατα.

Στην πρώτη περίπτωση ανήκει η οικογένεια Παπαγεωργίου του γνωστού νοσοκομείου, με την  οποία ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διατηρούσε από παλιά σχέση και στενές επαφές, ενώ να θυμίσουμε ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ στην τελευταία του άνοδο στη Θεσσαλονίκη περιόδευσε στο νοσοκομείο. Στη δεύτερη περίπτωση ανήκει ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Θανάσης Σαββάκης τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά πολύ συχνά όταν ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη.

Σε κομματικό επίπεδο τώρα κοντά του βρίσκεται η πρόεδρος της Διοικούσας Βίκυ Ευταξά, που στήριξε τον Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και μερικά στελέχη με τα οποία υπάρχει από καιρό καλή χημεία. Πρόκειται για την αναπληρώτρια γραμματέα σχέσεων κοινωνίας και κόμματος Βίκυ Νάκου, τον επιχειρηματία Κώστα Φωτίου, που ήταν ο συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του Μητσοτάκη στη Β’ Θεσσαλονίκης και τον δικηγόρο Αντώνη Οικονόμου, που ορίστηκε σύμβουλός του σε θέματα αναπτυξιακά ζητήματα στη Βόρεια Ελλάδα.