Φάουτσι: Πανδημία των ανεμβολίαστων ο κορονοϊός στις ΗΠΑ

Την απογοήτευσή του για την διαχείριση της πανδημίας εξέφρασε ο Άντονι Φάουτσι επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς λάθος κατεύθυνση. Η κατάσταση του κορονοϊού εξελίσσεται σε «πανδημία μεταξύ των ανεμβολίαστων», υπογράμμισε.

 

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ που καθοδηγεί την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, προειδοποιεί σε συνέντευξή του στο CNN ότι, αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Και γι΄αυτό, όπως είπε, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η μετάλλαξη Δέλτα.

 

Ο καθηγητής Φάουτσι τόνισε επίσης ότι οι αξιωματούχοι υγείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να επαναφέρουν τη χρήση μάσκας στους εμβολιασμένους σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τα νέα κρούσματα.

 

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι υπό εξέταση η τρίτη ενισχυτική δόση σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η κατάσταση του κορονοϊού στις ΗΠΑ εξελίσσεται σε «πανδημία μεταξύ των ανεμβολίαστων», υπογράμμισε ο Δρ. Φάουτσι μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο.

 

 

Το 49% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο

 

 

Στις ΗΠΑ, ήδη τουλάχιστον 162,7 εκατ. πολίτες – δηλαδή το 49% του πληθυσμού – έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα χαμηλά στις νότιες πολιτείες, όπου λιγότεροι από τους μισούς κατοίκους έχουν κάνει την πρώτη δόση.

 

Μέχρι στιγμής, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από 34 εκατ. κρούσματα του κορωνοϊού ενώ 610.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου. Η τάση αποδίδεται, σε ένα βαθμό, στην ταχεία εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

 

Στη συνέντευξή του στο CNN, ο Αμερικανός κορυφαίος επιδημιολόγος υποστήριξε ότι οι τοπικές αρχές στις πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού πρέπει να κάνουν περισσότερα για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

No Comments Yet

Comments are closed