Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Εκτός Σοσιαλδημοκρατών ο Μαρκ Ταραμπελά

από Team MyPortal.gr
sms

Να αποκλείσει τον Μαρκ Ταραμπελά από μέλος, αποφάσισε ομόφωνα η Ομάδα Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 2.6 του κανονισμού

Ο Αντρέα Κοτσολίνο απέκλεισε νωρίτερα τον εαυτό του, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών.

Την πέμπτη ο ευρωβουλευτής παραιτήθηκε από μέλος και αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κατάρ και σε άλλες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου (DARP), λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στο Qatargate.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Politico, ο Βέλγος σοσιαλιστής είναι ένας από τους δύο ευρωβουλευτές που βρίσκονται αντιμέτωποι με άρση της ασυλίας τους, εν μέσω ισχυρισμών ότι πολιτικοί της ΕΕ δωροδοκήθηκαν από το Κατάρ και το Μαρόκο. Ο Ταραμπέλα έχει επανειλημμένα επιμείνει για την αθωότητά του.

Η απόφαση του Ταραμπέλα να παραιτηθεί από την DARP έρχεται μία ημέρα αφότου η συνάδελφός του και βουλευτής του S&D, Μαρία Αρενά, παραιτήθηκε οριστικά από τον ρόλο της προέδρου της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Ταραμπέλα είχε ήδη αποχωρήσει από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βαλλονίας είχε προηγουμένως ανακαλέσει την ιδιότητά του ως μέλους.